КОРАК ПО КОРАК ДО 60 ЕВРА: Ево како ће изгледати процедура за онлајн пријаву и шта ако дате погрешне податке

Novosti online

01. 03. 2021. у 11:50

КОРАК ПО КОРАК ДО 60 ЕВРА: Ево како ће изгледати процедура за онлајн пријаву и шта ако дате погрешне податке

Фото архива

ПРИЈАВА грађана за новчану помоћ државе креће 28. априла, и тада ће бити омогућена и електронска и телефонска пријава. Грађани ће по 30 евра добити у мају и у новембру, а ко се пријави за првих 30 евра, аутоматски ће добити и других 30 евра.

Пријављивање ће бити могуће на два начина.

Први начин је електронски, преко сајта Управе за трезор, где ће грађани морати да унесу четири податка. Све што ће бити потребно да грађани ураде након уласка на сајт је да кликну на поље "Подношење пријаве" и тамо унесу своје податке - ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имају отворен рачун.

Фото: Принтскрин

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, треба да, у падајућем менију, кликну на банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријављују за ову помоћ. На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова. Након подизања новца, наменски рачун ће бити угашен.

Такође треба да означе поље којим потврђују сагласност за обраду личних података.

Након што се пријаве, могу и да провере статус своје пријаве избором другог поља.

Уколико имају било каквих проблема, можете их пријавити избором треће опције - Пријава проблема.

Пријава ће бити могућа и телефоном, на број који ће на време и бити званично објављен. Већ крајем априла биће отворен и кол центар, најавио је министар Синиша Мали, а и код овог начина пријаве мораће се оставити поменути лични подаци и подаци о банци.

Процедура за пријаву, иначе биће иста као и када су се грађани пријављивали прошле године за новчану помоћ од 100 евра.

Пензионери без пријаве

Пензионери, њих укупно 1,7 милиона у Србији, у наредних девет месеци добиће укупно 110 евра, што је око 12.800 динара. Исплате ће ићи у три рате, у мају - 30 евра, затим у септембру - 50 евра и у новембру - нових 30 евра. Првих и последњих 30 евра добиће када и остали грађани. У септембру ће добити и додатак од 50 евра на који једино пензионери имају право.

Они неће морати да се пријављују, јер већ постоји уходан систем са Фондом ПИО око исплата најстаријима.

За помоћ неће морати да се пријављују ни корисници социјалне помоћи, а њих има око 150.000. и за њих постоје подаци и паре ће им бити исплаћене и без пријављивања.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)