БРНАБИЋ О ПЧЕЛАРИМА: Удружили и постигли рекордан извоз и цену меда

Танјуг

28. 02. 2021. у 13:21

БРНАБИЋ О ПЧЕЛАРИМА: Удружили и постигли рекордан извоз и цену меда

Новости

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић обишла је данас погон за прикупљање и пласман меда "Наш мед" у Рачи и позвала све пољопривредне произвођаче да се на сличан начин удруже као пчелари, који су тако успели да лане остваре рекордан извоз меда од 15 милиона долара и повећају откупну цену за 56 одсто багремовог и чак за 241 одсто шумског меда.

Брнабић је истакла да би то могло да буде решење и за проблеме малинара и како држава може да помогне у тим ситуацијама.

"Сви пољопривредни произвођачи у Србији треба да погледају шта су урадили пчелари и да се угледају на овај пример, јер онда сами себи обезбеђују додатну сигурност и не зависе од непоштених и нелојалних посредника и сами пласирају производ и налазе пут до својих купаца", поручила је председница владе.

Каже да је у питању инвестиција укупно вредна 1,6 милиона евра и да су сами пчелари његови већински власници, док мањински део има општина Рача.

Брнабић је истакла да се све тај пројекат реализује уз подршку Владе Србије.

Премијерка је навела да су пчелари успели да отворе најзахтевније европско тржиште за извоз српског меда.

"За само осам месеци они су већ преко свог погона ''Наш мед'', за прикупљање, паковање и пласман меда, успели без посредника да отворе најзахтевније тржиште ЕУ. Ова бурад иду за Италију у уторак, као други контигент, а онда иде и трећи и чтврти. То је невероватан успех", нагласила је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Malinar

28.02.2021. 15:29

Poštovana Ana Mislim da nije korektno porediti Pcelare i Malinare Da li ste vi opoznati u Proizvodnju Maline.. Kakvo je to Poredenje kakvo... Vi u opšte neznate lanac proizvodnje Maline...zato upitajte Gosp..Nedimovica da vam objasni...nemoj te istrcavati sa izjavama Ovakvim