ЗБОГОМ РУПАМА НА ПУТЕВИМА: Јавно предузеће "Путеви србије" најавило реконструкцију саобраћајница, нови асфалт на 288 километара

З. Р.

27. 02. 2021. у 11:30

ЗБОГОМ РУПАМА НА ПУТЕВИМА: Јавно предузеће Путеви србије најавило реконструкцију саобраћајница, нови асфалт на 288 километара

Фото К. Михајловић

РУПЕ на асфалту требало би да нестану до краја године са 15 деоница на српским друмовима. Јавно предузеће "Путеви Србије" планира да у наредних десет месеци покрене јавне набавке за појачано одржавање деоница државних путева у дужини од укупно 288 километара.

Реч је о Пројекту рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, који се спроводи у сарадњи са међународним кредиторима, Европском инвестиционом банком и Европском банком за обнову и развој.

Предвиђено је појачно одржавање деонице од обилазнице код Ваљева преко Каоне до Косјерића од 21,1 километара. Неимари ће радити и на траси између Мерошине и Прокупља, односно места Орљане, а овај пут је дуг око 11,5 километара. У плану су и радови на потезу од Белољина преко Куршумлије до Рудара. Овде ће путари морати да излију 24,2 километара новог асфалта.

Фото П. Милошевић

Надлежни најављују тендере и за реконструкцију деонице државног пута Свилајнац, односно Црквенац до Глоговца у општини Медвеђа у дужини од 14,8 километара. Радиће се и у Сјеници на потезу од девет километара од Карајукића Бунара до Сушице. Војвођани би до краја године требало да се провозају реконструисаном деоницом између Зрењанина и Ечке од 8,69 километара.

ОД ПАРАЋИНА ДО АЛЕКСИНЦА

ЈАВНО предузеће "Путеви Србије" расписаће тендере и за радове на ауто-путу Београд-Ниш на две деонице. Радови су најављени на траси између петљи Параћин и Ражањ у дужини од 24,8 километара у левој коловозној траци. За појачано одржавање предвиђена је и деоница петља Ражањ - петља Алексинац дужине 23,7 километара у левој коловозној траци.

До краја године биће изабрани извођачи радова и за пут Рашка - Нови Пазар од Косовске Митровице до Бање у дужини од 17,89 километара. Предвиђени су радови на 22,2 километра пута у општини Косјерић, од места Варда до Пожеге, као и између Ивањице и - Сјенице.

Фото В. Н.

 

Радиће се и на деоницама од Радујевца код Неготина до Мокрања на граници између Србије и Бугарске. Новим асфалтом возиће се они који користе пут Бабушница-Свође у дужини од 19,5 километара. Планирана је и обнова 21,4 километра пута од Ћуприје до Деспотовац, као и потез од границе код Ковина преко Раље до Орљена код Пожаревца и дужини од 33,1 километар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)