БРНАБИЋ О ПРОБЛЕМУ МАЛИНАРА: Држава мало шта може да уради за Прибојце

Танјуг

25. 02. 2021. у 18:34

БРНАБИЋ О ПРОБЛЕМУ МАЛИНАРА: Држава мало шта може да уради за Прибојце

Фото: Принтскрин

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обећала је данас да ће са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем видети да што више помогне малинарима из Прибоја који су пре неколико година дали 50.000 тона купцу на велико, а за то нису добили новац.

Брнабић је одговарајући на молбу народног посланика СП П-аЈахје Фехратовића, који је замолио Владу да помогне малинарима којих је 17, а којима је то породични посао, казала да зна за тај проблем, али да држава по том питању мало може да учини, с обзиром да се ради о купопродајном односу између две стране.

Фехратовић је казао да су малинари пре неколико година дали "извесном Бабићу из Ариља" 50 тона малина за шта никада нису добили новац, као и да су хтели судским путем да реше тај проблем, али немају новца за адвокате и друге таксе.

- Знам за тај проблем, свестан је тог проблема и министар Недимовић и оно што је проблем јесте што се ради о купопродајном односу између две стране и држава мало шта може да учини. Ту морају да се умешају правосудни органи. Обећавам да ћу са Недимовићем погледати ово и видети колико можемо да помогнемо тим људима - казала је Брнабић у Скупштини на седници у делу у којем члановима Владе посланици постављају питања.

Премијерка је надовезујући се на тај проблем позвала све произвођаче прехрамбених намирница да погледају шта су урадили пчелари у Србији и да уче из њиховог примера.

Подсетила је да су се удружили и изградили погон за шта су од државе, када су предочили своје планове Влади, добили финансијску подршку.

Истакла је да је захваљујући том погону цена меда скочила између 100 и 200 одсто.

- Тај мед се доноси у погон у Рачи. Има пчелара из региона који показују на то као добар пример. Угледајте се на њих, независите само од велетрговаца, дођите код нас, покушајте сами да пласирате своје производе на тржиште - апеловала је премијерка на произвођаче прехрамбених производа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)