ЈАЧАЊЕ СРПСКО-НЕМАЧКЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ: Брнабић разговарала са представницима немачких компанија

Танјуг

24. 02. 2021. у 19:57

ЈАЧАЊЕ СРПСКО-НЕМАЧКЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ: Брнабић разговарала са представницима немачких компанија

Фото Танјуг

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић разговарала је данас путем видео-линка са представницима немачких компанија из Одбора немачке привреде за исток, о јачању економске сарадње кроз даље унапређење пословног окружења за немачке фирме које послују у Србији.

Премијерка Брнабић је истакла да је Србија, захваљујући реформама које је спровела, нарочито у области владавине права, дигитализације, реформе образовања и економије, постала кредибилан и поуздан партнер за немачке компаније које су све присутније у нашој земљи.

Она је навела да је Немачка дуги низ година међу водећим привредним партнерима Србије и први спољнотрговински партнер, истакавши да ће Влада Србије радити и даље на стварању добре пословне климе како би привукла нове немачке инвеститоре, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Представници немачких компанија су оценили да је сарадња са Србијом веома добра и да даје одличне резултате, нагласивши да је захваљујући пословању немачких фирми у Србији обезбеђено 68.000 нових радних места.

Они су поздравили реформе Владе Србије које воде ка интензивирању економских и трговинских односа.

Саговорници су разменили мишљења о будућим корацима који би додатно олакшали пословање немачких инвеститора и допринели да будућа сарадња буде још успешнија.

Састанку су, између осталих присуствовали представници Дојче банке, компанија Хенкел, Сименс и Континентал, представници Савезног министарства за економију и енергетику, као и амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)