ДЕФИНИТИВНО УКИДАЊЕ РОМИНГА: Земље западног Балкана потврдиле договор о цени телефонирања "као код куће"

Б.Царановић

24. 02. 2021. у 21:57

ДЕФИНИТИВНО УКИДАЊЕ РОМИНГА: Земље западног Балкана потврдиле договор о цени телефонирања као код куће

Фото: Депоситпхотос

ОД 1. јула коначно би требало да буде укинут роминг на западном Балкану. На састанку Радне групе западног Балкана за политику роминга који је одржан пре два дана, генерална секретарка Већа за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу је истакла да ће када се пандемија оконча, грађани уживати све погодности региона без роминга.

Да би од овог лета требало да разговарамо мобилним телефоном по истој цени као код куће, у свим земљама западног Балкана - Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији, потврдили су нам јуче у нашем Министарству телекомуникација. Како нам је речено, у питању је очекивани след након потписивања Споразума о снижавању цена роминга на западном Балкану у априлу 2019. године.

- "Режим "роминга као код куће" на западном Балкану од 1. јула 2021. значи корак ближе снижавању цена роминга са Европском унијом - рекла је Брегу.

На састанку је наведено да су трошкови роминга између западног Балкана и Европске уније огромни и нису засновани на тржишним условима. Због изузетно великих трошкова роаминга, грађани региона исту услугу плаћају четири пута више него грађани Европске уније.

Западни Балкан без роминга и снижавање цена роминга са Европском унијом део је програма заједничког регионалног тржишта, на шта су се лидери западног Балкана обавезали на самиту у Софији у новембру 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)