АПР ПОЗИВА ПРИВРЕДНИКЕ ДА СЕ УБРЗАЈУ: Тек сваки осми предао финансијски извештај

З. Р.

16. 02. 2021. у 17:34

Очекује се да извештаје достави око 270.000 привредних друштава и предузетника, а до сада је то урадило око 33.000.

АПР ПОЗИВА ПРИВРЕДНИКЕ ДА СЕ УБРЗАЈУ: Тек сваки осми предао финансијски извештај

Фото: Танјуг

АГЕНЦИЈА за привредне регистре почела је од 20. јануара да прима и обрађује статистичке извештаје за прошлу годину, који се подносе заједно са редовним годишњим извештајима, а привредна друштва и предузетници који воде књиге по систему двојног књиговодства имају обавезу да их поднесу до 1. марта. 

Директор Милан Лучић каже да је у АПР до сада стигло између 33.000 и 34.000 тих извештаја и апелује на све који имају ту обавезу да је испуне што пре како не би чекали последњи дан. 

- Апеловао бих на све да их што пре доставе да опет, као сваке године, не дођемо у ситуацију да имамо огроман број захтева за пријем финансијских извештаја последњег дана - рекао је Лучић. - Извештаји се подносе искључиво у електронској форми и морају бити потписани квалификованим сертификатом заступника тог привредног друштва или предузетника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Katica Dobrodolac

17.02.2021. 15:38

Ja sam računovodja koji je 21.01.2021. )dan nakon puštanja aplikacije) počela sam sa unosom finansijksih izveštaja, ali NIŠTA NE FUNKCIONIŠE NA ‚‚SAVRŠENOJ‚‚ APLIKACIJI STALNO SE POJAVLJUJE GREŠKA.... ne nije problem moja oiprema i softveri, ja sam u svoj posao uložila imam sve što je potrebno, ali APLIKACIJA JE SMEĆE.. STIDITE SE OPTUŽBI NA RAČUN PRIVREDNIH SUBJEKATA OD KOJIH ŽIVITE

Veljko

17.02.2021. 17:07

Poštovani, obavestite direktora APRa da mu aplikacija za predaju finansijskih izveštaja ne radi. Kad proradi mi ćemo predati izveštaje. A vi biste mogli da objavite vest da aplikacija ne radi šest godina već.

Ljiljana

17.02.2021. 17:20

Sramota!!! Prvo osposobite aplikaciju koja danima ne radi, pa onda dajte apel u novine! Krivi vam privrednici i knjigovodje, a vi nesposobni da obezbedite nesmetani rad na aplikaciji! Svake godine ista pesma! Aplikacija vam ne radi kako treba vec par godina unazad!! Odluke ne mogu da se upload-uju. Sedite li vi za racunarom svaki dan vise od 12 sati??

Petar

17.02.2021. 17:22

Drage Novosti, a da pitate APR zašto im sistem danima ne radi? Možda je to nekako povezano? Kako da neko pošalje nešto putem sistema koji NE RADI? Ovako je godinama, krajnje je vreme da neko iz APR-a bude pozvan na odgovornost zbog tolike nesposobnosti. Onemogućavaju ljude da dostave izveštaje a onda prozivaju u novinama! Nečuveno!

Knjigovodja

17.02.2021. 17:38

Aplikacija Vam ne radi svake godine po sat vremena dnevno u Februaru i mi smo Vam krivi. Da potpises obicnu odluku moras 50x da kliknes na cancel da bi aplikacija konacno procitala sertifikat. Erorr1, error2, error3...error999999999. Ja cu da ti platim da predajes umesto mene jer je statistika ocigledno najbitnija stvar u ovoj mrtvoj drzavi.

Daliborka

17.02.2021. 17:40

Da li ste realni? Vi apelujete? Pa kad biste vi nesto radili cele godine i sredili sajt, knjigovodje bi mogle na vreme da odrade svoj posao. Ovako su po ceo dan za racunarima od 6h do 23h. I jedva uspevaju da predaju po neki finansijiski izvestaj dnevno. Sajt vam opasno baguje svakog februara godinama unazad!

Dragana

17.02.2021. 18:30

Sram vas bilo APR, ne radi vam aplikacija godinama unazad kako treba . Knjigovodje dezuraju nocima po kancelarijama da bi predali finansijski izvestaj za 2020 godinu. e,. Na hiljade mailova smo slali sto apr sto min finansija, niko nista.

Biljana

17.02.2021. 22:08

Bilo bi lepo i da neki mediji objave da aplikacija za predaju tih izvestaja ne radi od 10.02. I do tada je radila traljavo. Isto bi bilo lepo da se neko zapita kako je knjigovodjama sirom Srbije koje dan i noc sede u kancalarijama i cekaju da aplikacija proradi. APR ima tehnicke probleme svake godine kada je slanje izvestaja ali zdusno opominju da se pozuri. Kako? Ne radi vam aplikacija.

Ana

17.02.2021. 23:56

Ovi kao da se sale sa racunovodjama i knjigovodjamja. Pustili su aplikaciju 20.01. od toga od 06.h do 22h nije radila vise od ukupno 3 dana 5 dana sa velikim prekidima a ostalo vreme veoma otezano. Aplikacija sama brise unesene podatke, ne moze da se izvrsi elektronsko potpisivanje ili naprosto ne mozete da pristupite aplikaciju jer vam prijavljuje pogresanu mej adresu i lozinku. Knjigovodje rade u otezanim uslovima pola iz agencija pola od kuce da bi se ispostovale COVID mere. Dosta agencija ima 1-2 zaposlenog a od tih ima skoro 1/4 bolesnig od Covida ili u izolaciji i pored svih tih otezavajucih okolnosti rade od 00 - 24 kao dragstori. Pitanje za APR kako da pozurimo?

alisa

18.02.2021. 00:17

Sve društvene mreže danima bruje o tome da knjigovođe imaju problema da uopšte otvore APR-ov sistem za predaju izveštaja, a kamoli popune sve podatke i pošalju ih, a oni krivicu svaljuju na druge? Ovo liči na tvrdnje poreske da frilenseri nisu hteli da plaćaju poreze i doprinose, a ne da ih je poreska odvraćala od toga govoreći da ne postoji način da im obračunaju šta treba da plate, pa samim tim obaveza ni ne postoji. Dokle?! Napravite sistem koji radi. Hvalite se e-upravom, a nijedan njen deo ne radi! Imamo najbolje programere na svetu, zaposlite i nekog od njih.