КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ НА АУТО-ПУТУ: Појачан саобраћај на "Милошу Великом"

З. Р.

16. 02. 2021. у 12:42

НАПЛАТНА станица Прељина има седам пролаза, али за гужву која је била у петак, када се на пролаз чекало и дуже од сат времена, не би јој било довољно ни дупло више!

КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГУЖВЕ НА АУТО-ПУТУ: Појачан саобраћај на Милошу Великом

Фото: Принтсцреен

У периоду од 18 часова 12. фебруара до 13. фебруара у исто време, кроз пунктове је прошло 14.352 возила! Колапс у саобраћају настао је због слабог протока возила на петљи у Прељини, као и због навике возача да прођу кроз центар града, а не обилазницом око Чачка.

У Јавном предузећу "Путеви Србије" су упозоравали да се саобраћај кроз Прељину и Чачак одвија успорено и да су због тога колоне возила испред наплатне станице, што онемогућава нормалан проток возила кроз њу.

Сви који су у петак отпутовали, већ данас би требало да се врате за Београд, па се поново очекују гужве на Ауто-путу "Милош Велики".

Највећи притисак аутомобила очекује се опет на наплатној рампи у Прељини, али и на излазу, у Обреновцу.

Алтернатива за оне који путују из Чачка, са Златара или Златибора, могла би бити вожња Ибарском магистралом и уместо код Чачка, улазак на ауто-пут код Љига.

Појачан интензитет саобраћаја данас се очекује и на последњој излазној рампи на "Милошу Великом", код Обреновца. Они који не желе да чекају у колони, могу се искључити на претходној наплатној рампи код Лајковца и наставити путовање до Београда Ибарском магистралом.

ЈП "Путеви Србије" саопштили су да се на државном путу првог А реда број 2, на Ауто-путу "Милош Велики" у поподневним и вечерњим сатима очекује појачан интензитет саобраћаја. "Путеви" истичу да предузимају све неопходне мере у циљу бржег проласка возила и да ће сви наплатни канали бити у функцији без минута паузе.

- Дуж ауто-пута на порталима са изменљивом саобраћајном сигнализацијом биће истакнута обавештења о задржавањима на наплатним станицама и стању на ауто-путу - наводе у "Путевима". - Апелујемо на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу, држе безбедно одстојање и поштују саобраћајну сигнализацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)