ОТКАЗ УЖИВО: Менаџерка примила награду за П.С. Фасхион, па их оптужила за мобинг

Novosti online

05. 02. 2021. у 19:00

НЕУОБИЧАЈЕНИ потез када је реч о односну послодавац- радник, направила је у обраћању уживо јуче Јована Бакула, заменица маркетинг менаџера модне компаније П.С. Фасхион.

ОТКАЗ УЖИВО: Менаџерка примила награду за П.С. Фасхион, па их оптужила за мобинг

Фото: Принтскрин

Она је, наиме, добила признање у категорији Инстаграм на додели награда Топ 50 најбоље онлине ствари.

Међутим, у укључењу уживо она је упутила тешке речи својој компанији и позвала раднике да се побуне.


Бакула је на почетку обраћања честитала свом маркетинг тиму, а после увода упутила је оптужбе сопственој фирми за мобинг.

Како је казала Бакула, тај тим већином, нажалост, није више део П.С. Фасхион компаније.

- Од девет запослених који су почетком године били у тиму, сада нас је троје. Од тога је једна колегиница на боловању због психичке неуравнотежености. Због истих разлога, огромног притиска и стреса, једна колегиница је дала отказ, двоје колега је добило отказ под неразјашњеним околностима, због стреса. Многе колеге су премештене, тако да је ово једна Пирова победа - рекла је она.

Онда је Бакула запослене позвала на побуну.

- Морам да позовем све послодавце да штите и цене своје запослене и позивам све запослене да иступе, да буду храбри и да се боре против мобинга и израбљивања које је постало врло активно посебно у овом периоду короне - закључила је Бакул.

 


Она је снимак поделила на свом Инстаграм профилу.

- Ово је моја прича, због које не спавам, плачем и тресем се! Радни народе, борите се за своја права и молим вас поделите ово даље! Хвала мојој баки Јованки по којој сам добила борбено име. Од овог момента мој профил ће преузети мени драги људи, након свега треба ми одмор. Молим храбре и утицајне људе да шире причу даље - навела је Бакула уз снимак.

Из П…С… Фасхион реаговали су на изјаву Јоване Бракуле саопштењем из ког преносимо делове везане искључиво за конкретан случај:


"Поводом изјаве колегинице Јоване Бакуле, заменице маркетинг менаџера наше компаније, на додели награде ”Топ 50 најбоље онлине ствари” морамо истаћи да ништа од наведеног у поменутој изјави није истина...
Конкретно када је реч о сектору маркетинга наше компаније, у току 2020. године у овом сектору било је девет запослених од чега су три колегинице добиле премештај на сличне или више позиције. Након интерне контроле и анализе учинка, менаџмент компаније је одлучио да два запослена фотографа, због неефикасног рада прогласи технолошким вишком након чега су поменута лица уз припадајуће отпремнине напустили компанију. Почетком ове године, једна од колегиница из сектора маркетинга је из својих личних и професионалних разлога тражила прекид радног односа. Резимирајући ову ситуацију, од поменутих девет колега из сектора маркетинга, сада је у овом тиму остало троје запослених, друго троје су пребачени на сличне или више позиције у компанији, две особе су проглашене технолошким вишком и једна је раскинула радни однос на лични захтев. Ово све се може доказати у сваком тренутку и јасно имплициа да је наша колегиница у свом излагању изнела низ неистина. За крај бисмо напоменули да поменута колегиница Јована Бакула нити је прекинула радни однос нити је отказ добила, а од данас је, како нам је јавила, на боловању".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)