ДРОБЊАК О ОДРОНУ НА ПУТУ КА КРАГУЈЕВЦУ: Санација ће трајати два месеца

З. Р.

01. 02. 2021. у 15:21

Прошле недеље је деоници пута између Кргаујевца и Баточине дошло до клизишта услед чега је на путу настало оштећење, па се саобраћај од тада одвија само левом траком.

ДРОБЊАК О ОДРОНУ НА ПУТУ КА КРАГУЈЕВЦУ:  Санација ће трајати два месеца

Фото: Инфо КГ

- Оштећена десна саобраћајна трака у смеру ка Крагујевцу на делу брзе саобраћајнице Баточина - Крагујевац биће санирана за највише два до два и по месеца - изјавио је данас директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак. - Изградња брзе саобраћајнице Крагујевац - Баточина започета је још 2009, када је била у надлежности Националног инвестиционог плана. Међутим, како од 2010. нису извођени радови, 2015. је у Министарству грађевинарства дошло до договора да ЈП "Путеви Србије" буде инвеститор на том пројекту, а Министарство финансијер. Предузеће "Путеви Крагујевац" је 2016. године почело са извођењем радова.

Дробњак објашњава да је до оштећења пута дошло јер кишна канализација која је рађена 2009. и 2010. године није добро обављала свој посао, те је дошло до изливања воде из те канализације. Дробњак истиче да су се у том делу појавиле и подземне воде које су додатно утицале на појаву клизишта и оштећење пута.
- Овај део пута ће брзо бити саниран, за два до два и по месеца - рекао је Дробњак. - Биће постављено око 40 шипова, потпорни зид, као и плоча на коју ће бити наслоњен тај зид.
Начин на који ће бити урађен тај део пута биће трајан и неће доћи до поновног отцепљења и ако се појаве подземне воде.
Радови на деоници између Крагујевца и Баточине завршени су у октобру 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)