АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ: Вакцина предност, али не и услов за путовања

Ј. Су.

26. 01. 2021. у 14:40

АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ: Вакцина предност, али не и услов за путовања

Александар Сеничић / Фото Танјуг

ПУТНИЦИ у Србији и даље не знају под којим условима ће путовати у иностранство. Како не би била уништена и овогодишња туристичка сезона, било би добро да се то зна до краја марта или почетком априла.

Према речима Александра Сеничића, директора Националне асоцијације туристичких агенција Србије, чини се да ће вакцинисани грађани имати предност, али то не би требало да буде услов за путовања.

- Неки људи једноставно не желе да приме вакцину, има оних који не смеју и за њих би требало да важе правила као што су негативан ПЦР или брзи антигенски тест - истиче Сеничић. - Поседовање неке здравствене потврде за прелазак границе, које се све више спомиње, логичан след догађаја и да је она већ била тема и на састанку лидера чланица Европске уније.

Потпуно је бесмислено да неко неће да прими неку вакцину, јер мисли да га у поједине земље неће пустити, сматра Сеничић.

- Познато је да су руски и кинески туристи међу најбројнијим туристима - говори Сеничић. - Они ће сигурно примити вакцине из својих земаља а није логично очекивати да ће неко да одбије толике људе и не дозволи им улазак у земљу само због вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nebojša

26.01.2021. 17:24

Kakav lik, pa pre samo nekoliko dana je pricao o pasosima kao obavezi. Necuveno. Da li ce neko ukinuti to zastarelo udruzenje JUGOSLEVENSKO Udruzenje Turistickih Agencija Aman ljudi, MI SMO SRBIJA A NE JUGOSLAVIJA.