СТИГЛА ПОМОЋ НА ЈУГ СРБИЈЕ: Чадеж уручио донацију ПКС за Лебане, Медвеђу и Бојник (ФОТО)

Novosti online

24. 01. 2021. у 00:27

СТИГЛА ПОМОЋ НА ЈУГ СРБИЈЕ: Чадеж уручио донацију ПКС за Лебане, Медвеђу и Бојник (ФОТО)

Фото: ПКС

МАРКО Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС), уручио је данас донацију три теренска возила „дачија дастер“ намењену домовима здравља у општинама Лебане, Медвеђа и Бојник, као и 40 агрегата за струју и пакете намирница за домаћинства у селима Јабланичког округа која су погођена поплавама и леденим таласом.

ПКС и њене чланице пре две недеље почеле су хитно на терену да доносе оно што је напотребније. Доста домаћинства је остало без струје, до доста кућа није могло да се дође, посебно лекари и медицинско особље. Наша идеја је да домовима здравља уручимо од српске привреде теренска возила којима ће моћи да дођу до најзабаченијих места“, рекао је Чадеж у Лебану где је уручио кључеве теренских возила.

Чадеж је најавио да ће привреда помоћи и пољопривреду и сточарство овога краја који су такође претрпели велику штету. Разговарамо са произвођачима која им је врста помоћи најпотребнија како би наставили да раде и од свога рада живе, рекао је Чадеж.

Фото: ПКС

Владан Станојевић, директор Дома здравља Лебане, који је у име својих колега примио донацију, захвалио је ПКС, РПК Лесковац и компанијама на великој помоћи и истакао да ће возилима моћи да стигну и у забачене крајеве и пруже знатно квалитетнију здравствену услугу и негу свима којима је потребна. 

Председник општине Лебане Иван Богдановић указао је да је донација ПКС, вредна 10 милиона динара, значајна не само за Лебане већ и за Бојник, Медвеђу и остале општине јабланичког округа.

Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац нагласио је да је помоћ привреде стигла у правом тренутку и до оних којима је најпотребнија.

Фото: ПКС

Чадеж је обишао домаћинство Цветковић у удаљеном селу Пороштица уручио агрерат за струју и пакете намирница. „Помоћ није било тешко сакупити јер су компаније прве нашле начин да помогну у тешкој ситуацији, али је теже било доћи на терен и одмах испоручити“, рекао је Чадеж. 

Председник ПКС посетио је и компанију „Lebantex“ која послује у саставу „Ормо групе“ .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)