УРУЧЕНИ АУТОМОБИЛИ: Добитници у наградној игри "Узми рачун" добили поклоне

Б.Царановић

21. 01. 2021. у 15:44

УРУЧЕНИ АУТОМОБИЛИ: Добитници у наградној игри Узми рачун добили поклоне

Фото: Принтсцреен

ДОБИТНИЦИ наградене игре "Узми рачун и победи" јуче су у Крагујевцу преузели своје аутомобиле. Државни секретар у Министарству финасија Гојко Станивуковић уручио им је кључеве 10 аутомобила Фијат 500Л.

Према речима државног секретара, учешћем у наградној игри "Узми рачун и победи", доприноси се сузбијању сиве економије, а једним делом и буџету Републике Србије.

- Ова наградна игра показала се у неколико претходних година као ефикасан механизам за сузбијање сиве еконимије и обезбеђивање да трговци поштују закон и плаћају порез - рекао је Станивуковић. - Кроз порезе држава обезбеђује значајна средства којима се финасирају здравство, школство, за изградњу домова здравља, болница, школа, вртића, такође за путну и железничку инфртаструктуру, што доприноси бољем животу свих нашиг грађана.

Добитници аутомобиле Фијат 500Л су из различитих делова Србије, а некима од њих је ово прво учешће у наградној игри "Узми рачун и победи". Међу њима је и Милена Ђекић из Новог Сада која је у Крагујевац дошла са супругом.

- Ово је први пут да смо добили награду. Рачуне самсама сакупљала, а коверту једну једину коју смо послали је са мојим именом послао мој супруг. Захваљујем се глумцу Миодрагу Радоњићу што нас је извукао и донео нам неизмерну срећу.

Како државни секретар каже, планира се увођење електронске фактуре што ће олакшати повраћај ПДВ-а приватницима. Најавио да се покушава увођење електронске менице, и наставак ове наградне игре која је дала одличне резултате.

- Уколико будемо успели да реализујемо овај сет реформи, а ја чврсто верујем да ћемо то урадити до краја године, сигуран сам да ће 2022. година бити година у којој ће Србија имати много мање проблема са сивом економијом, много мање проблема са нелојалном конкуренцијом, што је веома важно за све наше привреднике - рекао је Станивуковић. - Сигуран сам да ћемо успети да задржимо и ниску стопу незапослености коју сада имамо.

РЕФОРМЕ И ПЛАНОВИ

Станивуковић је подсетио да су Минситарство финасијаа и Влада Србије током претходних година спровели неколико важних реформи као што су увођење система Еиннспектор, система паушалног опорезивања, сезонско запошљавање радника у пољопрвреди.

- У 2021. годину смо ушли веома амбициозно. Планирамо низ стратешких, системских реформи као што је дигитална фискализација - каже Станивуковић. - Планирамо проширење сезонских запошљавања на неке нове секторе које сматрамо релевантним. Такође, очекују нас измене Закона о инспкекцијском надзору како би овај систем Еинспектор постао обавезан за све републичке инспекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)