СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Привредне комора Војводине и Александрије потписале протокол

Б.Царановић

20. 01. 2021. у 15:17

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ: Привредне комора Војводине и Александрије потписале протокол

Фото: Д. Дозет

ПРЕДСТАВНИЦИ Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Александрије потписали су данас споразум о сарадњи. На онлајн конференцији представљени су и потенцијали за будућу сарадњу пословних заједница.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекао је да је данашња конференција наставак више него добре сарадње са Египтом. Навео је да је до сада пристигло више од 60 пословних инцијатива египатских компанија које су исказале интересовање за сарадњу са српским компанијама. Према његовим речима, приоритети су пољопривредна производња, индустрија хране, сектор услуга, посебно ИТ.

Навео је да је од јанура до новембра прошле године укупна трговинска размена између две земље била 20 одсто мања него у истом периоду 2019. и да то показује да постоји велики простор за њен раст. Како каже да су конференције, попут данашње које су организовале две привредне коморе, само једна у серији планираних активности и састанака како би се радило на унапређењу сарадње са Египтом.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић позвао је представнике пословне заједнице Египта на отварање новог поља сарадње на обострану корист, укључујући и отварање туристичког тржишта Војводине за Египат, у чему види нову могућност сарадње.

Очекује и размену посета и долазак представника Алекандрије у Нови Сад, европску престоницу културе 2022. године.

Председник Привредне коморе Александрије Ахмед Ел Вакил рекао је да постоји велики потенцијал за унапређење сарадње на обострану корист и да треба предузети конкретне акције и искористити све шансе за развој економских односа, али и за сарадњу у области културе.

Представници привредних комора Војводине и Александрије представили су на конференцији потенцијале за унапређење сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)