ПРОЈЕКТИ ВАЖНИ ЗА НАШ ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ: Ревитализација "Ђердапа 1" улази у завршну фазу, припрема се "Ђердап 2"

Е.Б.Т.

20. 01. 2021. у 13:28

ПРОЈЕКТИ ВАЖНИ ЗА НАШ ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ: Ревитализација Ђердапа 1 улази у завршну фазу, припрема се Ђердап 2

Министарство енергетике

ПРОЈЕКАТ ревитализације хидроелектране „Ђердап 1“ улази у завршну фазу, а припрема се модернизација „Ђердапа 2“, што је веома важно за наш енергетски систем.

Ово је данас изјавила министарка енергетике Зорана Михајловић, након састанка са Михајилом Цветковим, шефом Председништва  руске компаније „Силовије машини“ у Србији, која реализује ове реконструкције.  Они су разговарали и о потенцијалној сарадњи на другим пројектима у енергетици.  Руска компанија изразила је заинтересованост за учешће у  ревитализацији блокова А1 и А2 на термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу. 

- „Силовије машини“ реализује важне активности за „Електропривреду Србије“, самим тим и за нашу државу и надам се да можемо да наставимо сарадњу и на новим пројектима – истакла је министарка. –У енергетици ће бити пуно улагања и у интересу нам је прилив нових инвестиција у овом сектору.

Михајил Цветков је истакао да ова компанија дуго ради у Србији и да сарадња датира још из времена Југославије.

-Ревитализација „Ђердапа 1“ је захтевна и заслужује велику пажњу, стигли смо до последњег агрегата и у априлу ове године стиже опрема – казао је Цветков. - Потписали смо споразум са ЕПС-ом за ревитализацију „Ђердапа 2“, припрема се документација и ваша подршка у том процесу нам је значајна.

Он је додао да су тренутно највећа компанија  која производи енергетску опрему у Русији. Састанку су присуствовали и представници амбасаде Руске Федерације у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)