НИС УЛАЖЕ ВИШЕ ОД 20 МИЛИЈАРДИ У 2021. ГОДИНИ

Промо

20. 01. 2021. у 12:08

НИС УЛАЖЕ ВИШЕ ОД 20 МИЛИЈАРДИ У 2021. ГОДИНИ

Фото: Промо

КИРИЛ Тјурдењев, генерални директор НИС-а, најавио је да ће компанија у 2021. години у развојне пројекте уложити преко 20 милијарди динара.

-Улагаћемо у све основне правце пословања - истраживање и производњу, прераду и модернизацију наше малопродајне мреже. Фокус ће бити на најисплативијим пројектима у Србији и региону, а наша визија је јасна – НИС ће остати стабилна компанија, велики инвеститор и уплатилац у буџет, стабилан извор прихода за акционаре и запослене, као и поуздан партнер заједници у којој послује - навео је Тјурдењев у ауторском тексту за Билтен Националног нафтног комитета Србије.


Он је, као један од кључних пројеката који ће бити реализован у текућој години, навео пуштање у рад Термоелектране-топлане Панчево, коју НИС гради у партнерству са „Гаспром енергохолдингом“.

Генерални директор НИС-а је казао да је 2020. година била изузетно изазовна због наглог пада цена нафте и околности насталих услед пандемије ЦОВИД-19 када је, између осталог, значајно смањена потражња за нафтом и нафтним дериватима.

Према његовим речима, приоритети у таквој ситуацији били су да се заштити здравље запослених и потрошача, очува ликвидност компаније и стабилност на тржишту нафтних деривата. Додао је да су ти циљеви остварени захваљујући доброј сарадњи највећих акционара НИС-а, компаније „Гаспром њефт“ и Републике Србије, као и великим залагањем свих запослених.

-Као и остале нафтне компаније, били смо принуђени на смањење оперативних и капиталних трошкова. Иако смо морали привремено да одустанемо од појединих пројеката, желим да истакнем да смо од почетка кризе заузели јасан став – уштеде нећемо правити на рачун кључних развојних пројеката и упркос свему наставићемо да планирамо модернизацију НИС-а годинама унапред. Сигуран сам да ће на том путу бити још много изазова, али смо показали да поседујемо довољно знања и енергије да те препреке успешно превазиђемо - навео је Тјурдењев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)