МИХАЈЛОВИЋЕВА У ВЛАСОТИНЦУ: Решићемо проблем са струјом за 10 дана

Е.Б.Т./ И. Митић

19. 01. 2021. у 15:39

МИХАЈЛОВИЋЕВА У ВЛАСОТИНЦУ: Решићемо проблем са струјом за 10 дана

Министарство енергетике

ОЧЕКУЈЕ се да ће се ситуација са напајањем електричном енергијом у селима у Власотинцу превазићи за седам до 10 дана.


To је изјавила министарка енергетике Зорана Михајловић током посете овој општини. Министарка је обишла насеље Бели камен где се одвијају радови на отклањању кварова на далеководу и истакла  да ниједан једини мештатиним било где у Србији не сме да дође у ситуацију да данима нема струју.

- То није питање луксуза, већ нормалног живота – оценила је Михајловићева. - Морамо да створимо услове, а то су пут, канализација, струја, водоснабдевање, ако хоћемо да се деца рађају и да људи остају да овде живе. Држава хоће да улаже и помогне, али и предузећа морају да прате државну политику и реализују активности ефикасно, онако како се то од њих очекује.

Она је обећала да ће се  утврдити зашто је дошло до ове ситуације, као и да ће се учинити све да се не понови. Рализоваће се, како је навела, сви пројекти који су неопходни за нове инвестиције, као што су уградња другог енергетског трансформатора у Власотинцу, изградња нових далековода, реконструкција постојећих и припрема за нове трафо-станице.

Бојан Атлагић, директор „ЕПС дистрибуције”,  рекао је да је најкритичнијег дана, 11. јануара, у Србији, четири одсто потрошача било  без електричне енергије, а да је данас 0,13 одсто.

- У Власотинцу је у понедељак 2.700 грађана било без електричне енергије, а сада је то 330 корисника –  објаснио је Атлагић. - Ови проценти су живи људи на терену, радићемо пуним капацитетом 24 часа, док и последњег корисника не снабдемо струјом.

- Остали су проблеми у удаљеним планинским селима. Ледена кора на проводницима на појединим местима је 15 центиметара. Дрвеће је падало на далеководе, али и на путеве, што је наше екипе спречавало да дођу до места квара. Монтера има довољно. Проблем је приступ одређеним местима. Радимо и радићемо пуним капацитетом док сви грађани не добију струју – закључио је Бојан Атлагић, в.д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)