ВАЖНО ЗА ПОТРОШАЧЕ: Пријавите фалш мед - ево и како

Ј. Су.

19. 01. 2021. у 13:36

ВАЖНО ЗА ПОТРОШАЧЕ: Пријавите фалш мед - ево и како

Илустрација / Фото Depositphotos

САВЕЗ пчеларских организација Србије позвао је пчеларе и грађане да им до 21. јануара пријаве мед сумњивог квалитета у продавницама и на пијацама.

Све пријаве биће прослеђене Управи за ветерину.Како кажу у СПОС циљ је да се коначно пронађе мед сумњивог квалитета у овим објектима, укључујући и сеоске продавнице.

Савез пцелара напомиње да пчелари и грађани у неисправност меда могу да посумњају на основу било ког параметра, чак и ако је декларација по њиховом мишљењу неисправна.

Пријаве треба да садрже податке о врсти меда, произвођачу, као и пуну адресу и име трговине у којој је мед пронаден. Оне могу бити анонимне, а у Савезу очекују да ће тиме натерати фалсификаторе меда да се тиме више не баве.

Пријаве шаљите на мејл spos.rs@gmail.com или на СМС или вибер председника СПОС-а на броју 0604440101.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

milovan

19.01.2021. 15:20

Moze se prijavljivato koliko hocete.Nema tu srece.Inspektori vole pare,a gazde ne stede na inspektorima. Pa po trgovinama ima trgovaca koji nemaju godisnji,koji kada ode netko na bolovanje gazda ne uzima zamenu.Nego ostali se pregrupisu i rade vise.I nemaju placeno to sto rade vise.Imaju dva dana mesecno slobodno. Pitajte gazdu Kice iz Zagubice koliko njegovi radnici imaju godisnjeg i dali uzima radnike kada drugi ode na bolovanje. Inspektori to znaju a i sindikalci.Ali gazda stedi samo na radnicima.