ЗАВРШЕН САСТАНАК Фриленсери: Настављају се преговори, проблем је комплексан!

Novosti online

18. 01. 2021. у 18:25

ЗАВРШЕН САСТАНАК Фриленсери: Настављају се преговори, проблем је комплексан!

Фото П. Милошевић

ПРЕДСТАВНИЦИ Удружења радника на интернету и Владе Србије данас су се састали не би ли решили питање ретроактивне наплате пореза.

- Наставицемо разговоре са Владом. Утврдили смо да је ситуација комплексна. Наредних дана имаћемо још разговара са представницима Владе - рекао је председник Удружења радника на интернету Миран Погачар.

Он је додао да је данас био само састанак упознавања на којем су фриленсери изнели своје захтеве.

Како сазнајемо, фриленсери су од премијеке Ане Брнабић, министра финансија Синише Малог и директорке Пореске управе Драгане Марковић тражили обуставу наплате пореза као и обуставу контроле рада фриленсера.

Једини захтев фриленсера практично је био да држава обустави све поступке у наплати пореза што значи и обустављање слања пореских решења, опомена, али и позива који након два до три месеца од уручења постају решења. Тај захтев укључивао је и обустављање контроле рада фриленсера којих у Србији, према грубим проценама, има око 100.000.

- Дакле тражило се да се слање решења и позива ставе ад акта. Став је и да се са наплатом пореза настави кад се регулише статус фриленсера и када се усвоји нови закон који ће дефинисати оно што радимо, али и прецизирати по којим то стопама подлежемо опорезивању  -  каже наш извор.

Пореска управа је фриленсерима до сада уручила око 40 решења и 2.000 позива који ће крајем марта, почетком априла постати решења.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)