ПОВЕЋАТИ УДЕО РУДАРСТВА У БДП: Министарка Михајловић и представници Геолошког завода Србије

Е.Б.Т.

18. 01. 2021. у 16:50

ПОВЕЋАТИ УДЕО РУДАРСТВА У БДП: Министарка Михајловић и представници Геолошког завода Србије

Министарство рударства и енергетике

УДЕО рударства у бруто домаћем производу је 1,9 одсто, а план је да у наредне три године износи 3,5 до четири процента. Ово је данас истакла министарка рудаства и енергетике Зорана Михајловић, после састанка са представницима Геолошког завода Србије.

- Нема развоја рударства нити напретка уколико Завод не буде препознатљив и не добије своје право место које заслужује, што мора да се учини кроз измене Закона о рударству и геолошким истраживањима – казала је Михајловићева. – Уколико Завод не покаже сво своје знање и уколико држава не стане иза њега, нема ни повећања удела рударства у БДП-у. Прво и најважније је да се направе јасни критеријуми шта се данас у Србији ради по питању истражних права.

Директор Геолошког завода Србије, Драгоман Рабреновић, оценио је да је током састанка покренуто неколико важних питања, укључујући и измене Закона.

- Завод има капацитте, поготово из ранијих периода када је био моћна институција која је радила у више од 40 земаља Европе и Африке – нагласио је Рабреновић. – И данас можемо много да урадимо да допринесемо развоју Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)