У ФЕБРУАРУ СПИСАК ЗА ПРОДАЈУ: Почиње јавна расправа о акту који регулише власништво државе над предузећима

Е. Б. Т.

16. 01. 2021. у 09:30

У ФЕБРУАРУ СПИСАК ЗА ПРОДАЈУ: Почиње јавна расправа о акту који регулише власништво државе над предузећима

Фото З. Јовановић

ДАНАС почиње јавна расправа о стратешком акту којим ће се регулисати политика државног власништва.

До 4. фебруара, стручна јавност, релевантни органи и све заинтересоване стране, моћи ће да упуте своје примедбе и сугестије на Предлог стратегије државног власништва и управљања државним предузећима од 2021. до 2027. године кажу за "Новости", у Министарству привреде.

Главни циљ стратешког акта је економично и оптимално управљање привредним друштвима чији је власник Србија. Документ је доступан на интернет страници Министарства привреде и на порталу е-управе

Остало је да се приватизује још 78 предузећа, а држава треба да се определи у којима од њих ће задржати власништво. Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић је недавно казао да Стратегија треба да буде усвојена до 12. фебруара, а Акциони план за спровођење тог акта у марту.

Он је најавио да ове године треба да буде оглашено од 15 до 20 предузећа за продају, а међу њима су "Ласта", "Петрохемија", "Рад", и "Иван Милутиновић ПИМ". Очекује се да ће се у овој години поправити тржишни услови и да ће се убрзати поступак приватизације. Државна предузећа су сва привредна друштва у којима је Србија власник, укључујући и јавна предузећа. Са применом Стратегије требало би да се крене од следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)