ВУЧИЋ ПОРУЧИО ФРИЛЕНСЕРИМА: Порез мора да се плати - преговори само о томе од када, а не да ли га треба платити

Танјуг

14. 01. 2021. у 13:40

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ФРИЛЕНСЕРИМА: Порез мора да се плати - преговори само о томе од када, а не да ли га треба платити

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас фриленсерима да протести нису никакво решење и да они једино могу са државом да преговарају о томе од када треба да се плати порез, а не да ли га треба платити.

На питање новинара да ли држава има план како да реши питање наплате пореза фриленсерима који су најавили радикалзиацију протеста, Вучић је одговорио да је већ рекао да постоји простор да се преговара.

-Протести нису решење за било шта, већ сам рекао да има простора да се разговара, али не да ли ће да плаћају или не порез већ о томе да се види од када да се плаћа порез. А, о томе, да ли ћете да платите порез се не преговара и никада се неће преговарати - поручио је Вучић.

По питању о радикализацији протеста, каже да је то као када некакви левичарски фанатици из Новог Сада најављују да ће да руше институције и сајтове и све друго.

-Нема проблема, зато следи кривична одговорности и све друго, разговор је много паметнији и бољи избор - поручио је Вучић.

Додаје да је апеловао на владу да покуша да разговара са фриленсерима, али да ће свакако морати да плате порезе, као и да је бесмислено да неко мисли да ће то да реши моткама и сличним.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Petar

14.01.2021. 19:25

Smatram da frilenseri treba da placaju porez ali da je drzava napravila veliki propust po pitanju toga u prethodnom periodu, jeste, zato mora da se sedne za sto i dogovorom dodje do resenja prihvatljivog za obe strane.

Knjigovodja

14.01.2021. 22:27

Frilenseri se predstavljaju kao intelektualci a stalno govore kako im Poreska nije dala pravu informaciju. Ako niste znali Poreska uprava ne daje savete oko poreza to rade poreski savetnici koji te usluge naplacuju. Na sajtu poreske uprave, preko call centra i kod sluzbenika koji se zove Moj poreznik uvek mozete dobiti tacnu i potpunu informaciju i nacinu obracuna poreza. Porez na koji se zalite je u grupi onih gde se samo oporezujete i sami podnoste prijave elektronski preko sistema e-porez, lako i jednostavno sa par klikova iz fotelje. Samo treba platiti porez. Dokaz da su informacije bile jasne je to sto postoji desetine hiljada ljudi koji su placali propisan porez, upisali penziono osiguranje i slicno. Stvar je samo bila u tome da li zelite ili ne zelite da platite porez.