УСКОРО ТЕНДЕР ЗА БРЗЕ ВОЗОВЕ: Министар саобраћаја Томислав Момировић на градилишту пруге у Земун Пољу

Танјуг

04. 01. 2021. у 18:50

УСКОРО ТЕНДЕР ЗА БРЗЕ ВОЗОВЕ: Министар саобраћаја Томислав Момировић на градилишту пруге у Земун Пољу

Министар Момировић са неимарима / Фото Танјуг

РЕШЕНИ су проблеми са страним извођачима у изградњи брзе пруге од Београда до Новог Сада и она ће као приоритетан пројекат бити завршена до краја године.

То је у понедељак изјавио министар грађевинарства Томислав Момировић, током обиласка градилишта друмског надвожњака код Земун Поља. Министар је истакао да ће путем тендера бити набављени и брзи возови који могу да иду 200 километара на сат.

- Врло брзо ћемо потписати и меморандум са нашим кинеским партнерима, али оно што је нама важно јесте да ти возови буду по европском стандарду и да одговорају најквалитетнијим возовима који се возе на европским пругама. То мора да буде до краја године - рекао је Момировић. - Налазимо се на деоници Београд - Стара Пазова, где раде кинески партнери. Ту је феноменални надвожњак од 295 метара дужине и 18 метара ширине. Приоритет број један је да завршимо ову пругу до краја године. Имали смо доста потешкоћа, у почетку је и корона кочила, али мислим да смо успели да превазиђемо све проблеме. Председник је морао да се укључи да би погурао неке ствари и натерао извођаче да поштују уговор. То је сада све иза нас.

Момировић је поручио да нема времена за чекање ниједан дан и да пројекти морају још офанзивније да се реализују.

РАНО ГОВОРИТИ О ЦЕНИ КАРТЕ

МИНИСТАР Момировић је рекао да ће пруга свакако бити исплатива, јер ће за само два или два и по сата моћи да се стигне до Будимпеште, као и да ће због тога бити много више туриста и инвестиција у нашој земљи.

Министар је казао да је у овом тренутку још рано говорити о томе колика ће бити цена карте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)