СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 2.200 ВОЗИЛА: Нова Уредба Владе Србије

З. Р.

29. 12. 2020. у 16:40

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 2.200 ВОЗИЛА: Нова Уредба Владе Србије

Фото: К. Михајловић

ТАКСИСТИ ће и следеће године моћи да набаве нова возила са олакшицама

Влада Србије је усвојила Уредбу о условима и начину спровођења субвенционисане набавке аутомобила за потребе обнове возног парка такси превоза.Право на субвенционисану набавку путничких возила имају предузетници и привредна друштва.

Уредба предвиђа бесповратна средства која се одобравају такси превозницима у динарској противвредности од 8.000 евра.У току 2020. године обезбеђено је око 550 милиона динара за куповину 450 нових возила. У буџету за следећу годину предвиђена су средства у висини од око 2,5 милијарди динара за око 2.200 такси возила. Планирано је да се субвенција спроводи до 2022. године, што значи да ће возни парк за ове три године, у већем делу бити замењен.

Влада је усвојила и Државни програм обнове односно хитних радова на санацији објеката за заштиту од вода оштећених у поплавама изазваним елементарном непогодом у јуну, за чије је спровођење издвојено 1,1 миолијарда динара. Усвојена је и Уредба о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју, којом ће се на оптималан начин подржавати недовољно развијене области пољопивредне производње, као и подручја са отежаним условима рада, а кроз унапређење конкурентности пољопривредних газдинстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)