ФИРМА "GIFTY.RS" ДЕМАНТУЈЕ ДА КРШИ ПРОПИСЕ Реаговање на текст на сајту "Новости"

E.B.T.

29. 12. 2020. у 16:00

ПОВОДОМ текста објављеног на сајту "Новости", у којем је пренет списак продаваца који крше прописе и нелегално раде на друштвеним мрежама, а које су евидентирале потрошачке организације, реаговала је фирма "Gifty.rs".

ФИРМА GIFTY.RS ДЕМАНТУЈЕ ДА КРШИ ПРОПИСЕ Реаговање на текст на сајту Новости

Фото: Депоситпхотос

Обратили су нам се путем имејла, истичући да су све наведене информације о њиховом предузећу, објављене у тексту под насловом "Црна листа превараната", нетачне. Они тврде да производе продају искључиво на званичном сајту, а да друштвене мреже користе за промоцију.

- Потпуно је нетачно да подаци о фирми треба да се налазе на друштвеним мрежама, већ треба на званичном продајном месту, у нашем случају на сајту - наводе у допису. - Наша фирма је основана 2017. године и производе не продајемо на друштвеним мрежама, већ путем наше званичне веб продавнице www.gifty.rs.

Из Националне организације потрошача Србије, која је направила списак трговаца који не послују у складу са прописима, кажу да остају при својим тврдњама.

- Сви који се налазе на нашој листи не поштују Закон о електронској трговини - истиче Марко Драгић из НОПС. - Иста фирма се обратила и нама. Они сматрају да је довољно што су њихови подаци наведени на сајту. Мишљење нашег правног тима је да њихово тумачење није у складу са законом и да подаци морају да буду јасно истакнути и на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)