АКО ПРОПАДНЕ АГЕНЦИЈА - ОДОШЕ И ВАУЧЕРИ: Удружење туристичких кућа Србије упозорава на могућ хаос

Ј. СУБИН

09. 12. 2020. у 17:32

ПУТНИЦИ у Србији не могу бити обештећени за нереализована путовања, према постојећим уговорима које агенције имају са осигуравајућим кућама.

АКО ПРОПАДНЕ АГЕНЦИЈА - ОДОШЕ И ВАУЧЕРИ: Удружење туристичких кућа Србије упозорава на могућ хаос

Већина агенција пред затварањем / Фото Танјуг

Полисе од инсолвентности не покривају штету, ако је настала ванредним стањем и пандемијом, јер је тако наведено у уговорима агнеција и осигуравајућих кућа, упозоравају у Удружењу туристичких агенција Србије.

- То значи да ће путници остати без заменских путовања и без новца ако осигуравајуће куће процене да је банкрот агенције последица пандемије корона вируса, а сви знамо да је пословање туристичких агенција месецима скоро потпуно обустављено баш због тога - наводе у УТАС. - Око 85 одсто агенција тренутно не може да настави пословање, јер су осигуравајућа друштва ограничила број полиса од инсолвентности.

Уколико не наставе пословање оне неће моћи да реализују заменска путовања нити да обезбеде средства за враћање новца путницима, те још једном апелујемо на ресорно Министарство да хитно нађе решење које ће пре свега заштитити интерес путника, кажу у овом удружењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)