"МОЛИМ СВЕ ДА ИЗМИРЕ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ" Мали - О предлозима фриленсера следеће године

Е.Б.Т.

06. 12. 2020. у 12:30

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је да је примио захтеве иницијативе "Не уништавајте фриленсере" и истакао да ће о њиховим предлозима моћи да се разговара током наредне године, када се буде припремао нови сет Закона о порезу на доходак грађана.

МОЛИМ СВЕ ДА ИЗМИРЕ СВОЈЕ ОБАВЕЗЕ Мали - О предлозима фриленсера следеће године

Синиша Мали / Фото Танјуг

До тада, како истиче, не жели кроз медије и путем интернета да полемише са било ким на тему да ли треба платити порез.

- Порески закон се није мењао годинама и тај закон је исти за све - нагласио је Мали. - У свакој савременој уређеној држави порез треба да се плати. Да ли је плаћен или није, то није одговорност Пореске управе или државе, већ оног појединца који има обавезу да у тренутку када је нешто зарадио, да део тог новца искористи и за плаћање пореза.

Током наредне године, како каже, предлози иницијативе "Не уништавајте фриленсере" ће се сагледати и о томе ће се са представницима те иницијативе разговарати.

- У овом тренутку молим све да своје обавезе измире на начин који је дефинисан законом - истакао је Мали.

Прикупљање петиције у оквиру иницијативе "Не уништавајте фриленсере" почело је некон најаве о наплати пореза фриленсерима, јер су поједини "слободњаци" тврдили да ће им наплатом пореза бити одузето и до 80 одсто прихода.

Захтеве су предали Влади Србије, Министарству финансија и Пореској управи, а предложили су да држава законски регулише статус фриленсера и да одреди порески модел који ће омогућавати и стимулисати пословање тог сектора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)