У НАЈАВИ ЧЕШКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Министарка Матић се састала са амбасадором Кухтом, трговина и телекомуникације приоритет

Б. Ца.

04. 12. 2020. у 17:12

У НАЈАВИ ЧЕШКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Министарка Матић се састала са амбасадором Кухтом, трговина и телекомуникације приоритет

Фото: Министарство трговине, туризма и телекомуникација

ТРГОВИНА и телекомуникације приоритетне су области сарадње Србије и Чешке и потребно је наставити рад Мешовитог комитета, сагласили су се данас министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадор Чешке у Србији Томаш Кухта.

Како је саопштило министарство, амбасадор Кухта изразио је задовољство пословањем чешких компанија у Србији и најавио да и друга предузећа из те земље планирају инвестиције у Србију.

Издвојио је пројекат "Авала филм" истичући његов значај за српску филмску индустрију и најавио изградњу образовне филмске институције у оквиру пројекта, као и велики студио за снимање филмова. Амбасадор је истакао и значајну прилику за увоз српских производа из области хемијске производње, производње гума и пољопривредних и прехрамбених производа.

Према речима министарке Матић, од посебног значаја је сарадња са ППФ групом и подсетила да министарство расписује позиве операторима за заједничку изградњу широкопојасне мреже у руралним подручјима. Учесници састанка закључили су да је раст трговинске размене добар показатељ економске сарадње две земље и изразили очекивање за даљи развој сарадње посебно са очекиваном економском стабилизацијом наредне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)