ШИРЕЊЕ ПАНИКЕ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ: Зорана Михајловић поводом пројекта Јадар

В.Н.

29. 11. 2020. у 23:00

ШИРЕЊЕ ПАНИКЕ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ: Зорана Михајловић поводом пројекта Јадар

Фото В. Митрић

КРИТИКЕ које је упутио покрет "Ослобођење" Млађана Ђорђевића у вези са пројектом "Јадар" покушај су да се изазове паника код грађана зарад прикупљања политичких поена, оценила је јуче министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

- Заштита животне средине, развој и привредни раст могу да иду заједно, и то је пут за бољу будућност Србије. Немојте ширити страх код грађана да бисте добили неки политички поен и скренули пажњу на себе тако што ћете нападати председника и Владу Србије - навела је Михајловићева у саопштењу.

Указала је да је "Јадар" потпуно нов пројекат у рударском сектору, који ће се реализовати уз примену најмодернијих технологија и поштовање највиших европских стандарда у области заштите животне средине.

- Радна група Владе коју толико нападате, а која није ни почела са радом, формирана је управо због тога што је пројекат "Јадар" велики и важан за будућност земље - навела је Михајловићева.

Фото Танјуг

Најавила је да ће поред градоначелника Лознице и начелника Мачванског округа, који су већ чланови радне групе, разговарати са свим релевантним удружењима грађана и еколошким НВО.

- Све што се ради, радиће се транспарентно и уз информисање грађана о сваком кораку, али нећемо ћутати ни на покушаје ширења страха без икаквих доказа, само да би неко остварио своје политичке интересе - нагласила је Михајловићева, која је и потпредседница Владе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)