МИНИСТАРКА АТАНАСКОВИЋ: Држава ће помагати “Јумку” све до приватизације

Д. Ристић

28. 11. 2020. у 23:51

МИНИСТАРКА АТАНАСКОВИЋ: Држава ће помагати “Јумку” све до приватизације

Фото Д. Ристић

МИНИСТАРСТВО привреде ће наставити да помаже компанији "Јумко" из Врања све до приватизације, изјавила је током посете овој фирми министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Током посете "Јумку", министарка се упознала са процесом производње, производним програмом и стањем у компанији која упошљава око 2.000 радника.

Пошто "Јумко" није на терету државе, могу да обећам да ћу утицати да војска и полиција, као и још неке фирме, и даље наручују униформе и заштитну опрему од Врањанаца све до окончања приватизације - казала је министарка.

Радници су и сада задовољни условима рада и зарадама, мада кажу да могу да буду и веће и види се њихова жеља да остану и опстану на овом подручју, тако им се мора помоћи, додала је она. Што се тиче приватизације, држава ће се потрудити да нађе купца који ће морати да упосли још радника и то млађих како би се продужио век фабрике, истакла је министарка. Она је додала да "Јумко" тренутно није међу приоритетима за приватизацију, тако да се разговори на ту тему очекују наредне године.

Захваљујући сарадњи са министарствима одбране и унутрашњих послова и неким јавним предузећима, "Јумко" већ има уговорене послове за добар део наредне године и пословање је стабилно, без обзира на проблеме са епидемијом Цовид-19, рекао је директор компаније Бранислав Трајковић.

Министарка је била импресионирана дочеком и љубазношћу домаћина, али још више друштвеном одговорношћу "Јумка" који својим радницама, које чине око 90 одсто запослених, обезбеђује новчану накнаду од 500 евра за прво и друго дете, а 1.000 евра за треће и свако следеће. Такође, компанија плаћа трошкове вртића и помаже радницима око измирења трошкова лечења или обнова кућа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)