УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Oво су добитници награда

Новости онлајн

28. 11. 2020. у 17:42 >> 18:28

УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Oво су добитници награда

Фото: РТС Принтскрин

ПРВО извлачење у оквиру наградне игре Узми рачун и победи 2020 одржано је данас у 18 часова уз директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Чак 3.261.400 коверата је пристигло на велику наградну игру. 

18.27 - Извлачење је завршено. Све коверте које нису извучене вечерас учествују у следећим извлачењима наградне игре "Узми рачун и победи 2020". 

18.26 - Добитник стана у насељу Земунске капије је Маја Флорић из Параћина. 

18.23 - Учесник је доставио неисправну коверту на којој нема броја телефона, па је поново извучена коверта потенцијалног добитника стана у насељу Земунске капије. 

18.21- Извучен коверат потенцијалног добитника стана у насељу Земунске капије. 

18:20 - Приказан је прилог о становима у насељу Земунске капије који ће бити додељивани. Станови ће бити додељивани сваке недеље, а последње недеље ће бити извучен стан у Београду на води. Станови у насељу Земунске капије који ће бити додељивани имају 50,47 квадрата. 

18.18 - Добитници аутомобила су: Петковић Зоран (Крагујевац), Рашковић Матија (Београд), Александар Мареш (Бела Црква), Мирјана Гиговић (Београд), Вера Боснић (Земун Поље). 

18.10 - Министар Мали о сивој економији и значају наградне игре

- Сива економија је свака економска активност која се дешава мимо закона на штету државе. Када не издаје фискални рачун онај који продаје робу, он не плаћа порез и ставља новац у свој реч. Уколико дозволимо да неко не издаје фискалне рачуне, ми губимо све. Део пореза од фискалних рачуна иде у буџет Републике Србије и тим новцем се плаћа све што је важно за наше грађане. Ипак, то није проблем који има само наша земља - нагласио је министар.

- Ова игра је за нас веома важна да бисмо подигли свест грађана колико је важан фискални рачун, јер тим новцем градимо своју земљу. За 47 посто се повећао број пријава грађана, који пријављују да неко није издао фискални рачун - истакао је министар. 

- Бела економија мора да расте, а сиву морамо да сузбијамо, то је свест која мора да расте код грађана. Надам се да ћемо наградну игру имати и даље, али је од промоције наградне игре битнија свест грађана о великој важности овога - закључио је мали. 

18.08 Извучено је првих 5 коверата са потенцијалним добитницима аутомобила "фиат 500Л". 

18.07 Коверте ће извлачити велика нада српског тениса, Олга Даниловић.

18.06 Све регуларности су испуњене, почиње извлачење

18.05 Министар Мали се захвалио учесницима у наградној игри

- Импресиониран сам бројем коверата које су стигле, и свима онима који приликом куповине узимају рачун - рекао је министар Синиша Мали. 

17.55 - Почела емисија у којој ће бити извучене награде. Водитљи су прочитали правила игре и колико коверата је пристигло.

17.45 - Прво извлачење у великој наградној игри најавио је на свом Инстаграм профилу и министар финансија Синиша Мали. 

Последњи детаљи пред почетак извлачења утврђени су на генералној проби. У студију је направљен пространи базен који је попуњен са чак 3.261.400  коверата, а срећне добитнике из базена у студију извући ће тенисерка Олга Даниловић. 

У овом извлачењу биће додељено пет аутомобила "фијат 500Л" и један стан у Београду, у насељу Земунске капије. Уколико нека коверта не буде извучена данас - све коверте послате од 15. октобра биће у базену све до краја другог круга награде игре и све време ће конкурисати за награде.

Прво извлачење у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи 2020" гледајте данас у 17.55 на РТС 1, а све додатне информације о наградној игри можете пронаћи на сајту www.uzmiracun.rs.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Srbijanka Stanić

24.12.2020. 17:56

Nije u redu da mora da bude upisan broj telefona. Građani koji nemaju telefon su, po vama, niko i ništa, ne postoje za ovu zemlju. Nije to matični broj koji svako poseduje. Telefon je neobavezna stvar. Ako imate adresu lako možete naći dobitnika, potrudite se.