ПКС ПОКРЕНУЛА ВАЈБЕР ЗАЈЕДНИЦУ "ЧУВАРКУЋА": Кључни пројекат од сада и на друштвеним мрежама

Е.Б.Т.

26. 11. 2020. у 17:30

ПКС ПОКРЕНУЛА ВАЈБЕР ЗАЈЕДНИЦУ ЧУВАРКУЋА: Кључни пројекат од сада и на друштвеним мрежама

Фото: Новости архива

ПРИВРЕДНА комора Србије покренула је вајбер заједницу "Чуваркућа - Стварано у Србији" путем које су доступне све релевантне информације о пројекту усмереном на подршку домаћим производима и произвођачима.

- Представници компанија који желе да својим производима конкуришу за жиг као и сви заинтересовани, могу да се уз помоћ вајбер заједнице, информишу о актуелностима у оквиру пројекта, условима и критеријумима неопходним за "Чуваркућу" и да добију одговоре на сва важна питања - саопштено је из ПКС.

"Стварано у Србији" један је од кључних пројеката које ПКС реализује у сарадњи са привредом са циљем да подржи домаће произвођаче и производе и унапреди свест потрошача о значају њихове куповине. Жиг "Чуваркућа" додељује се на три године, производима који у свом саставу имају 80 одсто домаћих ресурса, са могућношћу ресертификације.

Компаније, домаће и стране које послују у Србији, произвођачи и трговци, препознале су вредност овога пројекта. За само неколико месеци, за "Чуваркућу" је конкурисало преко 600 производа од којих је 393 прошло комплетну процедуру и већ понело ову ознаку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)