У ЈАНУАРУ ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ: Министар Мали наставио разговоре са компанијом "Алстом" (ФОТО)

Новости онлајн

26. 11. 2020. у 16:34

У ЈАНУАРУ ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ: Министар Мали наставио разговоре са компанијом Алстом (ФОТО)

Фото: Инстаграм/mali_sinisa

МИНИСТАР финансија Синиша Мали наставио је разговоре са француском компанијом "Алстом" која ће учествовати на пројекту изградње метроа у Београду.

Министар Мали је на свом Инстаграм налогу објавио фотографије са састанка уз коментар о потписивању Меморандума о сарадњи:

- Одмах након потписивања Споразума о сарадњи у области спровођења приоритетних пројеката у Србији са Владом Француске, наставили смо разговоре са француском компанијом #Алстом која ће учествовати на пројекту изградње метроа у #Београд. У јануару ћемо потписати Меморандум о сарадњи који ће по први пут формализовати сарадњу између француске и кинеске стране на овом пројекту - написано је у опису фотографије. 

Подсетимо, Министар финансија Синиша Мали састао се данас, уочи потписивања Споразума о сарадњи у спровођењу приоритетних пројеката са Француском, са министром за спољну трговину Француске Франком Риестером, са којим је разговарао о изградњи београдског метроа.

- Разговарали смо о пројекту изградње београдског метроа, у коме учествују француске компаније. Овај пројекат је од стратешког значаја за Београд и Србију а осим тога, како је истакао француски министар, биће симбол модернизације наше земље - објавио је Мали на свом инстаграм налогу.

Мали је истакао да му је посебно драго што је француски колега препознао добре економске резултате наше земље, на којима нам је и честитао.

Истакао је и да је француски председник Емануел Макрон посвећен да се побољшају односи наше две земље, навео је министар Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)