РАЗДВАЈАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Министарка Михајловић о реформисању Србијагаса

Е.Б.Т.

26. 11. 2020. у 13:49

РАЗДВАЈАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Министарка Михајловић о реформисању Србијагаса

Зорана Михајловић

"ТРАНСПОРТГАС" и дистрибуција гаса морају бити потпуно одвојени од "Србијагаса" и то мора да се заврши до краја године.

Реформисање јавних предузећа, пре свега у енергетском сектору, мора брзо да се деси, а то значи одвајање делатности у правом смислу речи. Ово је данас истакла потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић након обиласка радова на адаптацији бродске преводнице на ХЕ "Ђердап 1".

- "Траспортгас" мора бити потпуно одвојен од "Србијагаса", дистрибуција гаса мора бити одвојена од "Србијгаса" - рекла је Михајловић. - Није то само зато што смо се обавезали директивама и нашим чланством у Енергтеској заједници. То је због тога што је то добро за наш гасни сектор. Тако ће прегледност пословања изгледати потпуно другачије.

Она је нагласила да гасни сектор треба да нам доноси профит, као што профит треба да нам доноси и ЕПС. То није лако за ЕПС, оцењује министарка, имајући у виду цену електричне енерије, али, како додаје, има и других ствари које морају да се поправе у ЕПС, на чему ће се радити.

- Временски то мора бити доста брзо, што се "Србијагаса" тиче ја се надам мора бити већ до краја године завршено - закључила је Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miša

26.11.2020. 22:54

Šta se krije iza toga? Verovatno priprema da se proda profitabilni deo zainteresovanim strancima, već viđeno? Od JP Pošta odvojiše telefoniju u "Telekom", sada od "Telekoma" "Supernovu"... a Pošta neka nosi pisma i propada?????