Мерцатор Група остварила раст прихода и смањила нето финансијски дуг

а.е.

26. 11. 2020. у 13:00

Мерцатор Група остварила раст прихода и смањила нето финансијски дуг

Фото: Промо

ПРИХОДИ Мерцатор Групе у првих девет месеци 2020. порасли су за 2,1% у односу на исти период претходне године, и достигли су 1,6 милијарди евра.

Приходи Мерцатор Групе у основној делатности малопродаје порасли су за 3,9%, и достигли износ од 1,3 милијарде евра, док нормализовани ЕБИТДА у истом периоду износи 126,3 милиона евра. Мерцатор Група је успела да смањи однос између нето финансијског дуга и нормализоване ЕБИТДА, за додатних 11,6%.

Председник Управе Мерцатор Групе, Томислав Чизмиц́, с тим у вези истакао је:

„Одговорном и правовременом припремом на кризу коју је изазвао вирус Корона, а посебно систематским прилагођавањем свим тренутним изазовима, Мерцатор Група успела је да обезбеди раст прихода и да учврсти темеље за даљи развој компаније. Мерцатор је у последњих девет месеци наставио да остварује све најважније пословне и стратешке циљеве, а што је најважније, испоручили смо несметану и широку понуду током овог периода“.

Однос између нето финансијског дуга и нормализованог ЕБИТДА, који је износио 6,0 у истом периоду претходне године, знатно је побољшан. На дан 30. септембра 2020. године овај однос износи 5,3, што представља побољшање од 11,6%.

Без обзира на Корона вирус кризу која и даље траје Мерцатор Група наставља све активности кључне за њен даљи и дугорочан развој. С тим у вези, наставак пројекта изградње новог логистичко-дистрибутивног центра и ширење малопродајне мреже у целом региону главни су приоритети компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)