Овогодишњи резултати „Дунава“ надмашили рекордне из 2019. године

Промо

26. 11. 2020. у 12:36

Овогодишњи резултати „Дунава“ надмашили рекордне из 2019. године

Фото: Промо

Српски дани осигурања ове године другачији су и по начину организације и по теми која се примарно наметнула.

Симболичан назив тог скупа „Пријатељи, како сте?“  потврђује да је појава коронавируса, поред здравствених проблема, донела и нове изазове у пословању, у Србији и у свету. Значај наше делатности још више долази до изражаја управо у кризним временима, када полисе осигурања треба да обезбеде стабилност пословања привреде и сигурност физичких лица уколико им се догоде штете, истакла је у изјави Танјугу Ивана Соковић, председница Извршног одбора (ИО) Компаније „Дунав осигурање“ и председница Управног одбора Удружења осигуравача Србије (УОС), поводом одржавања Четвртих српских дана осигурања.

Лидер на српском тржишту

Говорећи о утицају пандемије на пословање и активности Компаније „Дунав осигурање”, председница ИО је рекла:

„Компанија је и поред пандемије вируса у првих девет месеци ове године  надмашила  резултате пословања у 2019, који су за ‘Дунав осигурање’ били рекордни. Са учешћем од 27 одсто задржали смо лидерску позицију на српском тржишту осигурања.

Бруто премија осигурања Компаније ‘Дунав’ у првих девет месеци 2020. године износи  21,86 милијарди динара и за скоро 7 одсто виша је него у истом периоду прошле године. У условима у којима је тржиште животног осигурања расло само 2 одсто, премија животних осигурања Компаније бележи раст од чак 16 одсто. Раст премије неживотних осигурања ‘Дунава’ износи 6 одсто, што такође надмашује раст тржишта неживотних осигурања који износи нешто више од 2 одсто.

Највећи раст премије ‘Дунав’ је у првих девет месеци ове године забележио у осигурању имовине, чак 36 одсто. Осигураници су увидели и значај добровољног здравственог осигурања, што је у истом периоду допринело расту премије од 30 одсто. Потом следи ауто-каско осигурање моторних возила с растом премије већим од 12 одсто”, истиче Ивана Соковић, председница ИО Компаније „Дунав осигурање“.

Осигураници у фокусу

„Пружање услуга осигурања прилагодили смо потребама грађана у новонасталим околностима. Понуду неких  врста осигурања учинили смо доступном посредством сајта, онлајн апликација и Контакт центра Компаније. Нагласила бих“, појашњава Соковићева, „да наше полисе животног осигурања пружају осигураницима покриће и за ковид 19. Грађанима Србије први смо понудили и полисе путних осигурања за цео свет које, поред стандардних ризика, покривају и ризик од коронавируса. Креирали смо и специјалне понуде за најстарије суграђане. Достављамо полисе на кућне адресе осигураника. Обезбедили смо и закључивање полиса и пријаву штета онлајн, као и путем Контакт центра.  Није изостала ни наша подршка здравственом систему Републике Србије у борби с пандемијом. Наше напоре уочили су и клијенти, па ни резултати нису изостали“, појашњава Ивана Соковић.

Компанија „Дунав осигурање“, као и предузећа која послују у њеном саставу, међу првима је донирала средства Републичком фонду за здравствено осигурање.       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miša

26.11.2020. 22:58

U svakoj državi osiguravajuće kuće su visoko profitabilne, samo kod nas zavisi koja partija isisava profit iz nje? Kao akcionar "Dunav osiguranja" za kupljene akcije u vrednosti oko 1000 evra, očekujući solidnu dividendu, dobijam godišnju dividendu u vrednosti paklo srednjih cigareta????