ЗА УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ СТИГЛО 2,8 МИЛИОНА КОВЕРАТА: Ево када ће бити одржано прво извлачење (ФОТО)

Танјуг

24. 11. 2020. у 14:18

ЗА УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ СТИГЛО 2,8 МИЛИОНА КОВЕРАТА: Ево када ће бити одржано прво извлачење (ФОТО)

Фото: Н. Скендерија

МИНИСТАР финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће друго извлачење за наградну игру "Узми рачун и победи" бити одржано у суботу, 28. новембра, наводећи да је до данас стигло 2,8 милиона коверата.

Мали је подсетио да наградна игра подразумева да грађани треба да прикупе и пошаљу на одређену адресу 10 фискалних рачуна или слипова. Подсетио је да је циљ наградне игре је да се подигне свест код грађана да треба да узимају рачун и да је то у њиховом интересу.

Мали је у Скупштини Србије, где је у току расправа о сету пореских закона, најавио да ће се до краја године пред посланицима наћи нови Закон о фискализацији, којим се уводи нови начин обрачуна фискалних рачуна.

- Имаћемо касе које ће у стварном времену давати податке Пореској управи колико је рачуна плаћено, колико је рачуна издато и аутоматски ће се обрачунавати износ пореза. То је веома важно - рекао је Мали и додао да се спровођење закона очекује од 1. јануара 2022.године.

Он је објаснио да привредници неће имати трошак и да је држава у буџету за 2021. годину обезбедила новац којим ће се покрити трошак унапређења система фискалних каса.

Према његовим речима, у првом кварталу 2021.године у Скупштини Србије треба да се нађе и Закон о е-фактурама, чија ће примена, каже, почети такође 1. јануара 2022.године.

Како је рекао, више неће бити папирних фактура и ПДВ ће моћи истог дана да се враћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)