ПЕТ МЕРА ЗА ПРИВРЕДУ: Предлог Уније послодаваца и ПКС Влади Србије

С. Б.

20. 11. 2020. у 15:46

ПЕТ МЕРА ЗА ПРИВРЕДУ: Предлог Уније послодаваца и ПКС Влади Србије

Фото: Новости архива

УНИЈА послодаваца Србије је заједно с Привредном комором Србије предложила Влади Србије пет мера за помоћ привреди у условима настављене кризе због пандемије ковид-19, саопштено је из Уније послодаваца.

Унија и Комора предлажу да се ПДВ у сектору хотелијерства и угоститељства за храну и пиће смањи на 10 одсто, да се одложи плаћање пореза и доприноса на зараде или да се оне у сектору малих и средњих предузећа делимично отпишу.

Следећи предлог јесте да се обустави увођење нових такси и дажбина на државном и локалном нивоу.

Предлаже се и настављање гарантне шеме за подршку ликвидности и инвестиционим улагањима за мала и средња предузећа, као и надокнада до пуног износа зараде запосленог а која износи највише до 50 одсто зараде у случају да због смањеног обима посла послодавац нема потребу за ангажовањем запосленог на пуно радно време. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

zabrinut

20.11.2020. 17:59

Hteli ste liberalno trziste dok ste punili svoje dzepove i kupovali drustvene firme za bagatelu, sada bi da vratite socijalizam i da drzava preuzme odgovornost za privredu (firme).... prijatelji ako vam se ne isplati zatvorite i na trziste rada, ko opstane imace vece trziste i poslovace bolje, imace vise zaposlenih zbog povecanog obima posla, placace vece poreze... niko nece izgubiti sem nesposobnih gazda koji su navikli na dotiranje iz budzeta po raznim osnovima!