АТАНАСКОВИЋ О УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ СА ИНДОНЕЗИЈОМ: Велике могућности за извоз нашег прерађеног воћа и поврћа

E.B.T.

20. 11. 2020. у 15:25

АТАНАСКОВИЋ О УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ СА ИНДОНЕЗИЈОМ: Велике могућности за извоз нашег прерађеног воћа и поврћа

Фото Министарство привреде

ЦИЉ Србије је да повећа извоз у Индонезију, а такве могућности су велике, посебно када је у питању наше прерађено воће и поврће, истакла је данас министарка привреде Анђелка Атанасковић током разговора са амбасадором Републике Индонезије Мохамедом Чандри Видја Јудхом о унапређењу привредне сарадње.

- Постоји значајан простор за проширење трговинске сарадње и инвестиције две земље – рекла је Атанасковић.

– Велике су могућности у извозу нашег прерађеног воћа и поврћа, као и за увећање присуства наших компанија на индонежанском тржишту.  Ту је и шанса за отварање фабрике намештаја од ратана у Србији.  Надам се да ћемо већ следеће године моћи да честитамо једни другима на успешно склопљеним пословима.

Амбасадор је указао да Индонезија жели да повећа инвестиције у Србију.  Подсетио је да овде раде две фабрике, у Ковину и Инђији. Оне су за ову годину, како је навео, планирале повећање производних капацитета уз нова запошљавања, али је то одложено због пандемије. 

- Кроз сарадњу са Министарством привреде успели смо да направимо успешне приче у Србији које могу послужити као пример другим инвеститорима из Индонезије – истакао  је Чандри који је предложио да се следеће године одржи бизнис форум у Београду уз учешће привредника из обе земље.

Министарка и амбасадор су разговарали  и о проширењу сарадње у војној индустрији, као и извозу пшенице из Србије у Индонезију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)