СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Данас 10.000 за сво медицинско и немедицинско особље у здравственом систему

Танјуг

20. 11. 2020. у 09:44

СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Данас 10.000 за сво медицинско и немедицинско особље у здравственом систему

Фото: И. Маринковић

МИНИСТАР финансија Синиша Мали најавио је да ће данас бити уплаћено по 10.000 динара на име једнократне новчане подршке за запослене у здравству и да је за те сврхе из буџета издвојено 1,55 милијарди динара, односно око 13 милиона евра.

- Сви здравствени радници ће добити ову једнократну помоћ од државе. Кад то кажем, мислим и на оне који су запослени у самом здравственом систему, војноздравственим установама, здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова, као и здравственим радницима који раде у установама социјалне службе чији се рад финансира средствима из буџета - рекао је Мали за телевизију Пинк.

Како је рекао, само у ужем здравственом систему ради 120.000 људи, док их је заједно са запосленима у осталим службама око 130.000.

Према његовим речима, новац ће добити и немедицинско особље које ради у здравственом систему, јер је и њихова подршка у овој заједничкој борби неупитна - од возача у хитној помоћи, па до чистачица којима је вишеструко увећан обим посла.

Он је прецизирао да ће новац добити и медицински радници како у ковид тако и у нековид режиму, као и да ту није било дилеме, јер су и они ван ковид система оптерећени због већег броја пацијената које морају да приме јер су им колеге ангажоване на другим пословима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)