ЗАВРШЕНА ОБУКА ПРЕДУЗЕТНИЦА: За дигитални маркетинг осопособљено 113 учесница

Е. Б. Т.

19. 11. 2020. у 18:39

ЗАВРШЕНА ОБУКА ПРЕДУЗЕТНИЦА: За дигитални маркетинг осопособљено 113 учесница

Фото: Новости архива

ДВОМЕСЕЧНИМ програмом едукације "Дигитално женско пројектно предузетништво" 113 учесница оспособљено је за примену дигиталног маркетинга за покретање сопственог бизниса или даљи развој већ постојећег.

Данас, на Међународни дан жена предузетница, одржана је завршна конференција овог пројекта, саопштила је Привредна комора Србије.

-Неоходно је даље радити на едукацији у овој области, са посебним нагласком на вулнерабилне групе, руралне и неразвијене пределе, као и нове трендове и технологије, а посебну пажњу треба усмерити на индустрије на које је значајно утицала пандемија - истакнуто је на конференцији. - Умрежавање, удруживање и размена искустава веома су битан фактор успеха развоја предузетништва док је истрајност особина неопходна предузетницама за успех.

Потребно је, како се указује, обезбедити баланс приватног и пословног живота, јер предузетништво захтева много више од стандардног радног времена. Учесници конференције су оценили да је приступ фондовима и другим изворима средстава по повлашћеним условима омогућава убрзани развој предузетничких подухвата.

Од 113 жена колико је учествовало у пројекту, 25 је ушло у процес менторинга. Програм обуке је обухватио различите теме у областима маркетинг стратегија, дигитални маркетинг, алати за оптимизацију и оглашавање на друштвеним мрежама, дефинисање пројектне идеје, план реализације предузетничког пројекта, кораци за оснивање сопственог бизниса, начин финансирања бизниса, е-трговина и друге.

Едукација је дала подстицај за развој дигиталног пројектно-оријентисаног предузетништва, формирана је база предузетничких пројекта, као и мрежа младих предузетница са знањима у области дигиталног маркетинга, за међусобну размену искуства и примера добре праксе.

Менторски рад кроз који је прошло 25 најбољих учесница, подразумевао је онлајн састанке и консултације са додељеним менторима, како би заједно радили на развијању њихових бизнис идеја.

- У оквиру обуке, учеснице су имале могућност да у онлајн окружењу присуствују панелу успешних предузетница из Србије и региона, на коме су имале прилику да од њих чују искуства и практичне савете како да покрену и развију свој бизнис, али и како да превазиђу изазове са којима су се успешне предузетнице већ суочавале - наводи се у саопштењу.

Пројекат је спровело Удружење за управљање пројектима Србије (ИПМА Србија), уз подршку Привредне коморе Србије, Националне академије за јавну управу и Министарства правде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)