МИНИСТАРКА НАЈАВИЛА: Промене закона како би сектор рударства и енергетике био дигитализован

Б. Ца

19. 11. 2020. у 15:34

МИНИСТАРКА рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је данас да ће то министарство променити неколико закона како би сектор рударства и енергетике био дигитализован и како би могао да се развија у складу са еколошким стандардима.

МИНИСТАРКА НАЈАВИЛА: Промене закона како би сектор рударства и енергетике био дигитализован

Фото: Танјуг

На представљању "Беле књиге 2020", Михајловић је навела да ће бити потребно донети Закон о обновљивим изворима енергије, а промениће се Закон о енергетици, Закон о енергетској ефикасности и Закон о рударству. Михајловић је рекла да ће "магична реч" за министарство, на чиме је сада челу, бити декарбонизација, и да ће се више размишљати о обновљивим изворима енергије. Истиче да ће акценат бити и на рударству, које сада има удела у БДП-у наше земље само 7,9 одсто.

Намерава да заврши реформе у јавним предузећима, као и да све лиценце, уверења и остала документација коју издаје министарство и Агенција за енергетику буду дигитализована. Како каже, у односу на ову годину и у односу на прилив страних директних инвестиција у другим земљама региона, 2019. година је била чаробна, јер је Србија привукла 55 одсто свих страних инвестиција на Балкану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)