ОДЛИЧНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Михајловић са руководством "Гаспромњефта", "НИС" и руским амбасадором

Е.Б.Т.

19. 11. 2020. у 14:29

ОДЛИЧНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Михајловић са руководством Гаспромњефта, НИС и руским амбасадором

Фото Танјуг

РУСИЈА и Србија и председници наших држава имају одличне односе и тако ће бити и даље, поручила је потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић на састанку са руководством компанија "Гаспромњефт" и "НИС" којем је присуствовао и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан Харченко.

Михајловићева је искористила прилику да захвали компанији на друштвеној одговорности, посебно када је реч о донацији деривата и горива и опреми за болнице и упутила честитке због успешно реализованог пројекта "Дубока прерада".

Амбасадор Боцан Харченко рекао је да је подршка Руске Федерације неупитна и захвалио на спремности Министарства за свеобухватну сарадњу.

- На основу искуства у сарадњи са Вама као министарком саобраћаја и инфраструктуре, на пројекту изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, уверен сам да ћемо добар и успешан рад наставити и сада - истакао је Боцан Харченко.

Потпредседника Владе је са Вадимом Јаковљевим, замеником генералног директора компаније "Гаспромњефт" и председником Управног одбора НИС-а, и Кирилом Тјурдењевим, генералним директором "НИС а. д."разговарала о даљем унапређењу сарадње.

- Ово је тешка година за све нас, хвала амбасади Руске Федерације на подршци у свим пројектима које смо успешно реализовали у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, верујем да ту сарадњу можемо наставити и у овом министарству, које је отворено, да буде подршка 24 сата да се пројекти убрзају, да се покрену нови и да заједно решавамо све ситуације, како бисмо били још ефикаснији - истакала је Михајловићева. - Хвала вам што разумете визију и приоритете државе.

Она је додала и да ће Министарство мењати најважније законе у области рударства и енергетике, те усклађивати нормативно оквир са међународним директивама.

Вадим Јаковљев честитао је Михајловићевој именовање на нову дужност и истакао уверење да ће сарадња бити још активнија и ефикаснија.

- Хвала вам на подршци за пројекат "Дубока прерада", настављамо експлоатацију нафте и реализујемо радове који су у овом тренутку ефикасни - нагласио је Јаковљев. - Компанија годину завршава без повећања задужености, радили смо активно на смањењу трошкова како бисмо у овим за све неповољним околностима могли даље да се развијамо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)