КРЕНУЛИ У ДИГИТАЛНУ ПОБУНУ: Удружење радника на интернету засипа надлежне питањима и позивима

С. Б.

18. 11. 2020. у 15:13

КРЕНУЛИ У ДИГИТАЛНУ ПОБУНУ: Удружење радника на интернету засипа надлежне питањима и позивима

FOTO: Depositphotos

УДРУЖЕЊЕ радника на интернету, ишчекујући одговор надлежних на њихове захтеве, решило је да их заспе питањима, писмима и позивима.

Покренули су својеврсну побуну на интернету. Позвали су своје чланове да се обраћују Министарству финансија, Пореској управи и кабинету премијерке Ане Брнабић.

Пореска управа недавно је почела да проверава и обрачунава пореске обавезе и дугове свима који примају уплате из иностранства и то за пет последњих година.

Удружење је прошлог уторка надлежнима предало позив за преговоре како би заједнички дошли до најприхватљивијег пореског третмана, уз позив да се до тада засутаве започети процеси наплате. По важећим прописима од сваке уплате би држави требало да препусте од скоро 30 до 80 одсто. Чланови, међутим, и даље добијау позиве порезника.

- Заједничком акцијом - масовним слањем мејлова и позивањем њихових бројева телефона - показаћемо им колико нас има и да смо једногласни у намери да не пристанемо на њихово застрашивање - стоји у објави Удружења радника на интернету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)