ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ! Синиша Мали грађанима Србије саопштио сјајне вести

Novosti online

17. 11. 2020. у 20:06

МИНИСТАР финансија Синиша Мали најавио је повећање плата, пензија и минималне цене рада.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ! Синиша Мали грађанима Србије саопштио сјајне вести

Синиша Мали / Фото Танјуг

- На прави начин је држава реаговала на пандемију, гледали смо да помогнемо баш приватни сектор. Ми имамо простора у буџету да подижемо плате и пензије, које ће се повећати 5,9 одсто за наредну годину, а биће и повећања у јавном сектору, и повећање минималне цене рада, рекао је Синиша Мали.

- Имаћемо највећи раст и најмањи пад, и то не кажем ја него међунардне институције.  Имаћемо никад већи буџет за капиталне инвестиције, и то је права стратегија која омогућава високе стопе раста. За наредну годину предвиђамо раст БДП-а 6 одсто, имаћемо дефицит у контроли, макроекономска стабилност биће под контролом, 

- Када се у време кризе покажете као стабилнији, онда постајете привлачнији и за инвестирање, и имаћемо  у буџету следеће године новца за подстицаје. Настављамо стратегију реиндустријализације. Трудимо се да просечан човек види и осети бољитак. Идемо у правом смеру, и то каже Европска комисија и ММФ. 

- Ђилас је рекао да нас у извештају Еуростата нема, а они објављују податке землаја у еврозони али у бази података Еуростата имате податке о Србији, и то сам рекао, али неко је покушао да то измену. Подаци Еуростата и Завода са статитику су идентични. Наши резултати су ту, и то виде грађани. 

- Пореска управа је била веома фер и коректна и најавила контролу пореза за фриленсере. Очекујем и од њих да своје обавезе измире. Свако у уређеној држави мора да плати порез, после можемо да разговарамо да ли закони могу да се мењају,а ово су закони из 2001. и 2003. 

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)