МОЈА ПРВА ПЛАТА: Ево до када су отворене и пријаве и шта програм подразумева

Е.Б.Т.

04. 11. 2020. у 17:55

ПРИЈАВЉИВАЊЕ незапослених лица заинтересованих за укључивање у програм "Моја прва плата" траје до 8. новембра, а процес избора кандидата од стране послодаваца који је започео упоредо трајаће најкасније до 15. новембра, саопштила је Национална служба за запошљавање (НСЗ).

МОЈА ПРВА ПЛАТА: Ево до када су отворене и пријаве и шта програм подразумева

Фото: Depositphotos

Пријављивање је почело од 8. октобра, а коначна листа послодаваца са бројем одобрених извршилаца за сваког послодавца биће објављена на порталу "Моја прва плата" до 27. новембра.

Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и незапосленог, којим се уређују међусобна права и обавезе, обављаће се у периоду од 28. новембра до 14. децембра.

Послодавац може одабрати кандидата пре истека рока за пријаву незапослених, али га може радно ангажовати и укључити у програм тек по закључивању уговора.

Из НСЗ позивају незапослена лица до 30. година која испуњавају услове јавног позива да искористе могућност и укључе се у програм.

Влада Србије је Програм "Моја прва плата" покренула са циљем да се подстакне оспособљавање за рад младих људи и пружи подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Програм предвиђа деветомесечно оспособљавање на конкретним пословима, а за те намене опредељено је две милијарде динара.

Како је раније саопштено, 10.000 компанија исказало је интересовање и понудило приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)