СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА МЕДИЦИНАРЕ: Премијерка најавила да ће здравствени радници бити награђени до краја године

Тањуг

04. 11. 2020. у 10:17

СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА МЕДИЦИНАРЕ: Премијерка најавила да ће здравствени радници бити награђени до краја године

Фото И. Маринковић

ЗДРАВСТВЕНИ радници добиће до краја године једнократну награду од 10.000 динара, изјавила је јутрос премијерка Ана Брнабић.

- Поред огромних ванредних трошкова које смо имали, ми смо током смо ове године повећали плате свим здравственим радницима за 10 одсто и сада ћемо им до краја године дати и награду од 10.000 динара - рекла је Брнабић гостујући на Првој.

Истиче да се скоро нигде у Европи неће десити да се повећавају плате и пензије, као што ће то бити у Србији.

Претходно је о новчаној помоћи у здравству говорио и председник Вучић.

Он је рекао да ће 120.000 здарвствених радника добити једнокартну помоћ од 10.000 динара.

Како је додао, од 1. јануара здравтсвени радници имаће највеће повећање плата у односу на друге категорије запослених у јавном сектору.

Брнабић каже да тренутно делује да ће ове године привредни раст Србије износити између минус 0,7 и минус 0,1 одсто, што ће бити далеко најбоље у Европи.

- Приходи нам не падају тако драстично, уз домаћинско располагање средствима и то да ће и даље јавни дуг бити и даље испод 60 одсто БДП-а, ми можемо да кажемо, уз пројкције и наше, ММФ и Светске банке да ћемо имати привредни раст у 2021. од 5,5 или шест одсто, и знамо да од 1. јануара можемо и имамо простор чак и са конзевативним планирањем да повећамо нешто плате и значајно пензије - нагласила је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)