ЧЕКАЊЕ У РЕДОВИМА ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Како је убрзана дигитализација олакшала живот грађана у Србији

Novosti online

30. 10. 2020. у 14:30

ЧЕКАЊЕ У РЕДОВИМА ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Како је убрзана дигитализација олакшала живот грађана у Србији

FOTO: Depositphotos

ПРОЦЕС дигитализације у Србији отпочео је годинама уназад, али од појаве короне родила се додатна потреба да се свет пребаци на онлајн и постане лако доступан свима.

У почетку неповерљиви према технологији, грађани су брзо прихватили нови начин живота и све више се прилагодили услугама које им олакшавају свакодневицу.

Увођење дигиталних процеса умногоме је грађанима олакшало дневну рутину. Чекање у редовима полако постаје прошлост, јер су ствари почеле да функционишу по принципу клика.

Један од процеса за који нам се често чинило да траје вечно - отварање рачуна у банци – сада је лако доступан и остварив без чекања. Дакле, захваљујући олакшицама и могућности да чак и рачун отворимо на клик, слободно се може рећи да живимо у дигиталном добу и да је овакав начин пословања смањио чекање у редовима.

Експозитуре су се преселиле на интернет, то јест на телефон, што је управо оно што је грађанима било неопходно. Тако је Аддико банка омогућила својим корисницима да на лак начин избегну гужве уколико желе да отворе рачун.

FOTO: Depositphotos

Потпуно дигиталан мРачун може се отворити од куће, без чекања у реду и поштовања социјалне дистанце. Потребни су вам само мобилни телефон, лична документа и 15 минута вашег времена. Неопходно је преузети апликацију са Гоогле Плаy-а или Апп Сторе-а, а то се може урадити и скенирањем QР КОД-а, који додатно олакшава ствари. Све значајно убрзава видео-идентификација са оператером, и тада сте на само 17 кликова од свог новог рачуна. Следи још једна иновација - на кућну адресу из Аддико банке стићи ће вам Дебит Мастерцард картица, која је толико оригинална да има мирис јагоде. ПИН код се добија СМС поруком.

Такође, сви грађани који отворе онлајн рачун користећи мобилну апликацију до 31.12.2020. и у следећих 60 дана пренесу зараду и начине прву трансакцију са Дебит Мастерцард картицом, добијају 4.000 динара!

Пакет мРачуна обухвата: динарски текући рачун, девизни текући рачун у еврима, ДинаЦард дебитну картицу, Дебит МастерЦард миришљаву картицу, електронско банкарство (Аддико Ебанк), мобилно банкарство (Аддико Мобиле) и активацију СМС сервиса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)