МОЗЗАРТ - ПОСЛОДАВАЦ КОЈИ ЈЕ ЗАПОСЛЕНИМА НАЈБОЉИ ПАРТНЕР: Још један доказ да се у овој компанији брине о усавршавању и развоју кадра

Novosti online

28. 10. 2020. у 15:59

МОЗЗАРТ - ПОСЛОДАВАЦ КОЈИ ЈЕ ЗАПОСЛЕНИМА НАЈБОЉИ ПАРТНЕР: Још један доказ да се у овој компанији брине о усавршавању и развоју кадра

Фото: Промо

БРОЈНЕ прилике за усавршавање и напредак заспослених, брига о њиховом здрављу, као и друштвено-одговорне акције одавно представљају темељ пословања компаније Моззарт, а сада је за то стигао и доказ на папиру - сертификат Послодавац Партнер. Консултантска кућа СЕЛЕЦТИО од 2005. године додељује ово престижно признање организацијама које у свом пословању достижу високе стандарде квалитета у управљању запосленима. ЦЕП сертификат је само још једна у низу потврда да Моззарт јача репутацију пожељног послодавца.

Регионални лидер у приређивањању игара на срећу се у поступку сертификације истакао константним давањем шансе запосленима да унапреде своја знања и вештине путем различитих стручних семинара, интерних и екстерних едукација. У склопу сектора људских ресурса постоји и центар за обуку са пет интерних тренера за стручна знања и софт вештине. Запосленима су на располагању теретана у оквиру пословне зграде, две екстерне теретане, као и термини за бављење екипним спортовима. У 2019. години, учествовали су у озелењавању главног града, играли су кошарку на УНИЦЕФ Фер Плеј турниру с циљем изградње инклузивних игралишта и трчали су Моззарт Хаппy Рун за фондацију „Срце“.

ХР сектор у компанији Моззарт је стратешки партнер бизнису. У реализацији наше визије и организационих циљева, запослени играју кључну улогу и управо нам они обезбеђују лидерску позицију. Усмерени смо ка задржавању најбољих запослених и привлачењу нових талената у чему нам додатну вредност свакако даје сертификат Послодавац Партнер. Околности на тржишту се све брже мењају и ово је била одлична прилика да преиспитамо нашу праксу. Наставићемо са прилагођавањем и даљим развојем ХР процеса, како бисмо нашим запосленима пружили оно што им је потребно и мотивисали их да дају најбоље од себе - истакла је Марија Божовић, Директор сектора људских ресурса.

Фото: Промо

Током 15 година постојања Сертификата, поступак сертификације прошло је више од 100 компанија на 10 европских тржишта. Како би стекле статус Послодавца Партнера, компаније пролазе кроз независно оцењивање развијености пракса управљања запосленима у пет главних подручја – Стратегија, Регрутација и селекција, Управљање учинком, Усавршавање и развој као и Однос према запосленима. Само организације које остваре бар 75% од укупно могућих бодова, али и најмање 70% бодова у сваком од оцењених подручја постају носиоци овог сертификата.

Компанија Моззарт посебне похвале добила је и за транспарентно и квалитетно вођење процеса регрутације и селекције. Такође, сарађују с различитим институцијама и учествују на манифестацијама како би своје бенефите и организациону културу приближили квалитетним кандидатима на тржишту. Тако су у 2019. години као Платинум партнер подржали европску конференцију уметне интелигенције Wондерланд АИ Суммит, а успоставили су и сарадњу с факултетима и студентским организацијама кроз спонзорство на пројекту „Цасе студy Схоw“, као и различите студентске праксе у договору с Рачунарским факултетом Универзитета Унион у Београду и Филозофским факултетом у Београду.

Свесни изазова који на тржишту рада у данашње време стоје пред онима којима желе да привуку и задрже квалитетан кадар, континуирано се трудимо да својим запосленима омогућимо најбоље услове рада и окружење. Осим могућности напредовања и бројних бенефиција, запослење у нашој компанији подразумева и рад на изазовним пројектима који на плану њиховог професионалног усавршавања представљају додатну вредност, а за младе таленте и наше будуће колеге овај сертификат ће бити драгоцена смерница о томе какво радно окружење нудимо - нагласила је Наташа Шапоњић Јакшић, Менаџер организационог развоја.

Фото: Промо

Тренутно је 60 носиоца Сертификата у Хрватској, Аустрији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Русији, Словенији и Србији. Пројект подржавају генерални покровитељ портал МојПосао и пословни недељник Лидер као медијски покровитељ, те Послови Инфостуд као партнер пројекта.

РАДНА НЕДЕЉА ОД 38 ЧАСОВА

Један од најдражих бенефита за запослене у Моззарту је могућност да петком изађу са посла два сата раније! Пионир привредних и друштвених иновација увео је радну недељу у трајању од 38 сати, без икаквог смањења плата. Овај потез представља додатно унапређење већ избалансираног радног времена које доноси могућност радницима да се посвете породици и приватном животу.

Осим тога, запосленима из дежурних служби, као и онима који раде по сменама, дата је могућност да уместо шестосатног радног времена петком, као бенефит користе један слободан дан током месеца у ком су петком радили осам сати, или да бенефит радног времена од шест сати користе неким другим даном уместо петка, због чега су за њих уведене нове смене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)