КОЛУМНА: Посебна понуда штедње у Еуробанк

Промо

29. 10. 2020. у 14:00

КОЛУМНА: Посебна понуда штедње у Еуробанк

Фото: Промо

НЕДЕЉА штедње традиционално представља период када банке нуде посебне услове и креирају атрактивне штедне производе, а грађани своју уштеђевину, најчешће у еврима, поверавају банци која најбоље одговара њиховим потребама.

Међутим, последњих година, са стабилизацијом курса и растом поверења грађана у домаћу валуту, штедња у динарима преузима примат у односу на евро. Најновији подаци Народне банке Србије показују да је динарска штедња у нашој земљи у последњих годину дана порасла за 8,2 одсто, док је за осам година готово упетостручена.

Разлози за пораст штедње у динарима се налазе у чињеници  да су каматне стопе на динаре повољније у односу на девизну, те да за штедњу у домаћој валути важи повољнији порески третман штедње, јер се на камату по основу динарске штедње порез не плаћа, док се по основу камате остварене по основу девизне штедње плаћа порез од 15%.

У склопу  обележавања Недеље штедње за клијенте који желе да штеде у домаћој валути, Еуробанк је припремила специјалну понуду за орочену штедњу у динарима са атрактивном каматном стопом. Период орочења је 12 месеци са месечним приписом камате на текући рачун, без пенала за превремено разорочење, чиме је ова врста штедње постала још атрактивнија за грађане. Такође, клијентима који имају штедњу у еврима у износу већем од 20.000 евра и желе да је конвертују у динаре како би је орочили под овим специјалним условима, Банка је омогућила конверзију по средњем курсу на дан орочења и на дан доспећа депозита.

Еуробанк је и за оне који се определе да штеде у страној валути припремила атрактивне каматне стопе са акцентом на широку палету штедних производа које Банка има у својој понуди. Неки од њих омогућавају флексибилност и могућност превременог разорочења без губитка до тада приписане камате, а неки располагање средствима до 50% депозита.

Сви заинтересовани грађани додатне информације могу добити путем Контакт центра 0800 1111 44, али и доласком код свог личног банкара у 80 експозитура Еуробанке широм Србије.

ПИШЕ: Душан Михаиловић, директор Дирекције за послове са становништвом, малим предузећима и предузетницима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)